Luister
Live
7 september 2020 - 16:25
Deel dit artikel:

Padelbanen bij tennisvereniging Valkenswaard geopend: 'Er is groeiende vraag naar'

Burgemeester Anton Ederveen en kinderburgemeester Iris Brom hebben de nieuwe padelbanen bij TVV (Tennisvereniging Valkenswaard) geopend. Padel is zo'n beetje de snelstgroeiende sport van Nederland. Het is hip en padelbanen mogen daarom uiteraard niet ontbreken in sportief Valkenswaard, vindt de plaatselijke tennisvereniging.

valkenswaard24 / - • Beeld - Gemeente Cranendonck

Deze padelbanen zijn mede tot stand gekomen door een subsidie van Brainport Development, de zogenaamde Regio Deal. Een financiële impuls die door het kabinet beschikbaar is gesteld om de economische kracht van deze regio te versterken. Om het voorzieningenniveau binnen de A2-gemeenten te verbeteren op het gebied van sport, cultuur en natuur. Want een goed voorzieningenniveau zorgt ervoor dat de nodige talenten en medewerkers voor Brainport hiernaar toe komen en daarna ook hier blijven, zo luidt de redenering achter de subsidiepot. In samenwerking met de gemeente Valkenswaard en Brainport Development heeft TVV door middel van co-financiering de padelbanen aangelegd. TVV betaalt ruim de helft van de kosten, de andere helft komt vanuit Regio Deal. De Stichting Beheer Tennispark den Dries wordt verantwoordelijk voor het onderhoud.

Verbinding kenniswerkers en inwoners
Eén van de doelen van de Regio Deal is de verbinding leggen tussen (internationale) kenniswerkers met hun (jonge) gezinnen en onze inwoners. Een inclusieve samenleving waarin mensen elkaar ontmoeten en meedoen in de samenleving. Sporten is leuk en gezond en bevordert het ook de participatie en de sociale samenhang. Van jongeren en jonge gezinnen tot senioren. Het legt verbindingen tussen alle lagen van de bevolking.

Padelsport groeit
Padel is een combinatie van tennis, squash en beachbal. Het wordt gespeeld op een baan met een kooiconstructie en glazen wanden. Een sport die met name in Zuid-Europa en Latijns-Amerika beoefend wordt. Nog relatief onbekend. Maar in de regio ontstaat er steeds meer behoefte aan accommodaties om deze sport uit te kunnen oefenen. Burgemeester Ederveen: “De sport groeit en in Valkenswaard liggen er nu twee banen om aan deze groeiende vraag tegemoet te komen. Dit is een mooie kans voor onze gemeente. Daar ben ik trots op.”

Sportfaciliteiten
In de toekomstvisie staan jongeren en jonge gezinnen centraal. Om aantrekkelijk te blijven voor jongeren en jonge gezinnen is het van belang dat Valkenswaard haar sportfaciliteiten laat aansluiten op de sportbehoefte van inwoners. Deze sportbehoeften zijn onder andere dat sporters zelf willen kiezen wanneer zij sporten, dat sport bijdraagt aan een snelle succesbeleving, een sociaal karakter heeft en het effect van een work-out. Padel voldoet aan deze voorwaarden en wordt steeds populairder. De komende jaren is het een van de sporten die het snelst groeit in Nederland.

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:

Reageren

Ga terug