13 september 2020 - 19:21
Deel dit artikel:

Blik op de week: Samenwerking met VOS en Valkenswaard krijgt teststraat

We gaan even terugblikken op afgelopen week. Hieronder sommen we de leukste, spannendste en grootste nieuwtjes per dag op. Zo ben jij in één klap weer helemaal op de hoogte.

valkenswaard24 / - • Beeld - Michael van Tol / Rico Vogels

Maandag
In beeld: publiekloze Omloop van Valkenswaard in coronatijd
Het is even wennen om een groot sportevenement te bezoeken zonder toeschouwers. Vooral bij het wielrennen, waarbij normaal velen langs de kant van de weg de voorbijrazende wielrenners met vlaggetjes hartelijk toejuichen.

Padelbanen bij tennisvereniging Valkenswaard geopend: 'Er is groeiende vraag naar'
Burgemeester Anton Ederveen en kinderburgemeester Iris Brom hebben de nieuwe padelbanen bij TVV (Tennisvereniging Valkenswaard) geopend. Padel is zo'n beetje de snelstgroeiende sport van Nederland.

Dinsdag
Lichtornamenten in Valkenswaard markeren bevrijdingsroute van 1944
De Lichtjesroute kan dan wel typisch bij Eindhoven horen, sinds jaar en dag worden ook in Valkenswaard in september schitterende versieringen aangebracht als hommage aan de bevrijders.

Woensdag
Weer volop wereldklasse-paardensport bij Tops
Dit weekend is op Tops International Arena in Valkenswaard het eerste Nederlandse 5* concours sinds de coronacrisis. TeamNL is goed vertegenwoordigd met onder andere Marc Houtzager, Harrie Smolders en Jeroen Dubbeldam. Sinds enkele weken wordt er weer volop gesport aan de paardenboulevard.

Donderdag
Valkenswaard24 en VOS gaan samenwerking aan
Vanaf nu lees je het nieuws dat op Valkenswaard24 verschijnt ook op de website van de Valkenswaardse Omroep Stichting (VOS), de lokale omroep van Valkenswaard. Daarmee bundelen de twee nieuwsplatformen de krachten en blijf je altijd op de hoogte van de laatste gebeurtenissen en mooiste verhalen uit gemeente Valkenswaard.

Scholiere gewond na aanrijding op Warande in Valkenswaard
Op de Warande in Valkenswaard is donderdagochtend rond 08.20 uur een scholiere aangereden. Ze is met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

‘Eindelijk weer een speelgoedwinkel, da’s lang geleden’
Vlak na de eerste opent nu aan de Eindhovenseweg een tweede speelgoedwinkel. Deze luistert naar de naam Speulgoed Valkenswaard. Donderdag is het officieel geopend. De eerste reacties van klanten zijn deze dag al zeer positief. Hoe kan het ook anders.

Vrijdag
App en site Valkenswaard24 uitgebreid met radio: luister non-stop naar hits
De gratis apps en sites van Valkenswaard24, Cranendonck24 en Heeze-Leende24 zijn uitgebreid met een radioknop. Vanaf nu kun je overal naar muziek luisteren door simpelweg op één knop in de app te drukken. Geen ellenlang geneuzel, maar non-stop hits.

Zaterdag
Valkenswaard krijgt eigen coronateststraat
Vanaf volgende maand kunnen inwoners van gemeente Valkenswaard zich laten testen in hun eigen gemeente. Op de parkeerplaats van sportpark Den Dries, aan de Pastoor Heerkensdreef, wordt dan een coronateststraat geopend.

Gustaaf Geldens koninklijk onderscheiden voor inzet bij corso
Gustaaf Geldens is vrijdag koninklijk onderscheiden door burgemeester Anton Ederveen en kinderburgemeester Iris Brom. Geldens is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Zondag
D-reizen en VakantieXperts in Valkenswaard worden samengevoegd
D-reizen en VakantieXperts in Valkenswaard gaan samen verder als één reisbureau. Na een zware coronatijd hopen Emmie van Dommelen en Christel Bouman van D-reizen weer te gaan floreren. “We hopen meer bezig te zijn met boeken in plaats van annuleren.”

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:

Reageren

Ga terug