Luister
Live
16 september 2020 - 09:28
Deel dit artikel:

Eerste Hofnar-optreden Dave Louis smaakt naar meer

De Valkenswaardse zanger Dave Louis heeft twee optredens in De Hofnar achter de rug. Hij stond voor het eerst op een theaterbühne. De Hofnar creëerde een corona-veilige omgeving en het publiek bleef ingetogen enthousiast. Een daverend succes voor Dave Louis en zijn partner en manager Mariëlle van Hooff.

valkenswaard24 / Evert Meijs • Beeld - Evert Meijs

De tuinkamer van Dave en Mariëlle geeft een blik op de koikarpers. Twee kleine hondjes komen snuffelen en als Mariëlle de koffie binnenbrengt, biedt ze daarbij nog een heerlijk stukje Indische cake aan: spekkoek. Dat geeft de kans om uitgebreid te luisteren naar de entertainer die vertelt over de start van zijn muzikale loopbaan. “Ik heb van kleins af aan gezongen, thuis, voor familie en onder de douche. Ik wist wel dat ik een stem had waar je iets mee zou kunnen, al heb ik er lang niet echt iets mee gedaan. Maar in 2018 deed ik mee in een karaokebar in Reusel. Ik vond het leuk om te doen en kreeg positieve reacties.”

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Hierna laat Dave op meerdere karaokebijeenkomsten zijn stem horen en van het een komt het ander. “Met kerst 2018 kreeg ik van Mariëlle als cadeau het opnemen van een single in een studio in het Belgische Retie. Vanaf dat moment is het heel snel gegaan”, vertelt de gastheer met een permanente en aanstekelijke glimlach. Het zingen gaat steeds beter, de studio-opname geeft extra motivatie en er wordt zelfs een videoclip gemaakt. “In 2019 komt de eerste cd uit”, vertelt Mariëlle, die langzaam maar zeker de organisatorische touwtjes in handen neemt. “Natuurlijk bespreken we alles samen, maar ik regel, telefoneer, leg de contacten en ik zorg voor het geluid.” aldus de partner-manager.

Pop-uptheater
Dan komen er allerlei boekingen van feestjes, bruiloften en restaurants. “Eerst was het schrikken als er iemand belde voor een boeking, nu is het plannen”, zegt Mariëlle, die daarna opbiecht dat het idee van een theatershow in De Hofnar uit haar koker komt. “Hij moet elk podium gehad hebben, van verjaardagsfeestje, via café naar de kerk en naar een grote zaal.”

Dan begint de buurman zijn kwaliteiten te tonen door interessante muziek te spelen op zijn piano. Maar Mariëlle en Dave laten zich daardoor niet van de wijs brengen en leggen uit dat theater De Hofnar een pop-uptheater wil maken. “Je kon onderbouwen waarom je gebruik wilde maken van het theater. Onze verantwoording was dat we zo’n mooi theater hebben, maar dat het niet echt toegankelijk is voor iedereen”, zegt de gastvrouw. Ze doelt op de prijzen die soms wat hoog liggen of het bepaalde gevoel dat mensen soms hebben van een theater.

We wilden een unieke show
Door hun pleidooi om inwoners hun eigen theater te kunnen laten zien door lage entreeprijzen, levert dat het koppel de tweede prijs op en nodigt De Hofnar hen uit om Dave zijn eigen show te laten opzetten voor het Valkenswaardse theater. “Dat was wel even slikken, maar je bent getogen in Valkenswaard en zo’n kans grijp je met beide handen aan”, aldus de zanger. Mariëlle: “We wilden een unieke show zónder band en met enkele wereldkampioen-dansers van de groep Marlon Ronkes. Met een satéetje in de pauze en tegelijkertijd de presentatie van de nieuwe cd vinden we dat het helemaal gelukt is.”

Drie generale repetities
En daar heeft ze gelijk in. Op voortreffelijke wijze heeft De Hofnar in de grote zaal een coronaproof-opstelling gemaakt. Dave: “Het theater vond het wel erg spannend of aan alle vereiste regels kon worden voldaan. Op 8 meter van het publiek, het publiek uit elkaar en zonder meezingen. Ook het gebruik van consumpties tijdens de show was een uitdaging.” De maandenlange voorbereiding heeft zijn vruchten afgeworpen. Er worden nieuwe nummers ingestudeerd, danspassen aangeleerd, dansers en danseressen gecontacteerd en een nieuwe clip gemaakt. Uiteindelijk komen er drie generale repetities en iedereen is klaar voor het theaterdebuut.

Groot succes
Met minimale attributen ontstaat een podium. Bij de entree en in de zaal hangen grote posters met het vriendelijke gezicht van Dave Louis. De verschillende kostuums van Dave hangen achter de coulissen gereed en op 4 september om 20.15 uur start een prachtige muziekshow die het publiek de hele avond in zijn greep heeft. De verschillende nummers komen in rap tempo voorbij en laat ook de dansgroep zich van de allerbeste kant zien.

Ondanks corona-afspraken wordt aan het einde van de show enthousiast geapplaudisseerd en is het eerste theateroptreden van Dave Louis een feit. Mensen die normaal nooit naar het theater komen, zaten in de zaal. De familie was erg enthousiast en van de tweede voorstelling is een beeldopname gemaakt die gebruikt zal gaan worden om in den lande kenbaar te maken wat Dave en Mariëlle in huis hebben.

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:

Reageren

Ga terug