Luister
muziek
19 september 2020 - 16:01
Deel dit artikel:

ESporter Dennis Verhoeven uit Valkenswaard tekent bij PSV

Een opmerkelijke voetbaltransfer, die echter nauwelijks het nieuws heeft gehaald. Zo kun je de overstap, van VVV Venlo naar PSV, van de 22-jarige Dennis Verhoeven uit Valkenswaard wel omschrijven. Het gaat hierbij om eSport, de digitale variant van veldvoetbal. Verhoeven blinkt met FIFA uit op de Xbox One. Samen met Ali Riza Aygün (PlayStation) gaat hij op jacht naar het kampioenschap in de Nederlandse eDivisie.

valkenswaard24
  / Willem-Jan Schampers
  • Beeld - PSV
Advertentie

Via Amateurvoetbal Eindhoven

Bovendien streeft hij als doelman van De Valk naar een hoge klassering in de tweede klasse H. Want dit is de tweede grote liefde van Verhoeven. "Tot nu toe was het redelijk goed te combineren. Ik moest wel eens een training bij De Valk laten schieten, maar in goed overleg met de trainer was dit geen probleem. Ook dit seizoen niet. Als ik op zondag naar behoren presteer en laat zien dat ik beter ben dan mijn concurrent, heeft de trainer alle vertrouwen in me. Mooi dat dit kan en dat dit ook breed wordt gedragen door de spelersgroep."

Top 3
Eigenlijk is Verhoeven pas zo'n twee jaar serieus met eSports bezig. "Ik speel al heel lang FIFA, maar alleen maar als hobby. Niet serieus als dagelijkse bezigheid. Ik merkte wel dat ik het best goed kon. Beter dan gemiddeld. Er werd begonnen met de eDivisie en dit vond ik meteen interessant. Via-via kwam ik in contact met VVV en plotseling werd 'spelen voor mijn plezier' gewijzigd in 'spelen voor het echie'. En het ging gewoon hartstikke goed. Uiteindelijk werden we vijfde. Een prima prestatie. Individueel eindigde ik zelfs in de top drie." Niet voor niets dus, dat PSV contact met Verhoeven zocht.

De Valkenswaardenaar hoopt zich nog verder te verbeteren. Hij is inmiddels klaar met zijn bachelor Gezondheidswetenschappen aan de Universiteit Maastricht en kan zich nu fulltime bezighouden met eSporten. "Het is de bedoeling dat we meer doen dan de hele dag gamen. Namens PSV proberen we ook maatschappelijk wat te betekenen. Dank bijvoorbeeld aan het stimuleren van kids dat ze niet alleen maar moeten gamen, maar ook buiten moeten spelen en lichamelijk bezig zijn. Naar het spelen van FIFA, ben ik ook diverse uren per week actief bij De Valk. Niet alleen omdat ik het heel leuk vind, maar ook omdat het belangrijk is dat ik fysiek fit ben."

Reikhalzend
Overigens was de keuze voor PSV heel gemakkelijk voor Verhoeven. Hij is al vele jaren supporter van Eindhovense club. "Ik zal niet zo snel voor Ajax gaan spelen", grinnikt hij. "Het is mooi dat ik nu kan uitkomen voor PSV. Wat dat betreft, is een droom in vervulling gegaan." Verhoeven kijkt reikhalzend uit naar de nieuwe editie van FIFA, die volgende maand wordt gepresenteerd. "In ieder spel zitten weer nieuwe facetten, die je jezelf eigen moeten maken. Bepaalde trucjes die je zo snel mogelijk onder de knie moet krijgen. Iedere wedstrijd is weer anders en hoe beter je het spel beheerst, hoe beter dat je kunt anticiperen."

Op internationaal niveau is PSV in de eSports al best een gevestigde naam, aldus Verhoeven. Maar ook individueel wil hij zich nog verder ontwikkelen. "Er zijn allerlei toernooien en zelfs een officieel WK. Het lijkt me mooi om op dat niveau nog een keer te mogen spelen. Dan moet ik me plaatsen via individuele toernooien.”

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
AdvertentieGa terug
Advertentie
Advertentie