20 september 2020 - 16:20
Deel dit artikel:

Terug in de tijd met Kinderboekenweek bij Bibliotheek Valkenswaard

Tijdens de Kinderboekenweek 2020 gaat Bibliotheek Valkenswaard terug in de tijd. Boeken brengen geschiedenis tot leven, waardoor de wereld van vroeger tastbaar wordt. Lees spannende verhalen over ridders, verplaats je in oorlogstijd of kom van alles te weten over de Oudheid. Je hebt geen tijdmachine nodig om andere tijden te ontdekken. Verken alle werelden van toen door het lezen van boeken.

valkenswaard24 / Bibliotheek De Kempen • Beeld - Pixabay / Foto ter illustratie

De week wordt meteen feestelijk gestart. Op woensdagmiddag 30 september krijg je namelijk de unieke kans om een eigen boek te maken. In samenwerking met het Steendrukmuseum leer je alles over het maken van een boek. Hoe begin je? En wat is er allemaal voor nodig? Alles wat je geleerd hebt breng je uiteindelijk ook in de praktijk. Samen met de andere kinderen maak je een uniek exemplaar van het bekende sprookjesboek Roodkapje. Iedereen maakt een gedeelte van dit bijzondere sprookjesboek. Hier wordt uiteindelijk één groot boek van gemaakt die speciaal een plekje krijgt in Bibliotheek Valkenswaard. Tickets voor deze middagvullende workshop kosten 1,50 euro en zijn te reserveren via de agenda op www.bibliotheekdekempen.nl. Of vraag ernaar bij de informatiebalie.

Ben je misschien wat jonger? Of luister je liever naar verhalen dan er eentje te schrijven? Dan ben je op woensdagmiddag 30 september ook welkom vanaf 15.00 uur voor het voorlezen. Geheel in het thema wordt er voorgelezen door een bibliotheekmedewerker. Neem je (groot)ouders, broertjes en zusjes maar gezellig mee.

Meer activiteiten
Heb je nog geen genoeg gekregen van deze leuke activiteiten? Kom dan op woensdagmiddag 7 oktober vanaf 15.00 uur nog eens terug naar de Bibliotheek. Hier heb je de mogelijkheid om meer te leren over het leven van vroeger. Je kunt het je bijna niet voorstellen, maar onze ouders en grootouders hadden vroeger geen ipad, smartphone of Playstation om mee te spelen. Welke spellen speelde zij dan wel? Laat je verbazen door de verhalen en filmpjes van vroeger. En natuurlijk zijn er ook volop mogelijkheden om zelf het speelgoed van vroeger uit te proberen.

Ook in Bergeijk, Bladel, Cranendonck, Eersel, Oirschot en Reusel De Mierden worden leuke activiteiten georganiseerd. Kijk voor een compleet overzicht op www.bibliotheekdekempen.nl/kinderboekenweek.

Kinderboekenweek
De Kinderboekenweek is de grootste leesbevorderingscampagne voor kinderen in Nederland. De mooiste kinderboeken van het jaar winnen Gouden en Zilveren Griffels en Penselen. De Zilveren Griffel en Penselen zijn uitgereikt en bij de start van de Kinderboekenweek volgt de Gouden Griffel. De bekroonde boeken en meer dan 130.000 andere kinderboeken zijn te leen bij de bibliotheek en via www.bibliotheekdekempen.nl. Voor kinderen tot 17 jaar is het lidmaatschap gratis.

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:

Reageren

Ga terug