21 september 2020 - 06:52
Deel dit artikel:

'Iedereen Kan Meedoen' belangrijk thema voor de sport in Valkenswaard

Iedereen kan Meedoen is een belangrijk thema binnen het Sport- en Beweegakkoord Valkenswaard. Dit akkoord werd begin dit jaar getekend door sport-, welzijns- en zorgorganisaties in de gemeente Valkenswaard. “In Valkenswaard willen we dat echt iedereen mee kan doen, ook aan het sporten en bewegen. Dat een projectgroep dit nu oppakt, doet mij veel plezier", zegt wethouder Theo Geldens (sport).

valkenswaard24 / Gemeente Valkenswaard • Beeld - Pixabay / Foto ter illustratie

De projectgroep Iedereen Kan Meedoen zet zich in om mensen, voor wie dit niet vanzelfsprekend is, te begeleiden naar sport- en beweegaanbod. Deze groep (bestaande uit onder andere zorgprofessionals, sport- en welzijnsorganisaties) pakt stap voor stap onderwerpen aan die de aandacht vragen. De aandacht gaat als eerste uit naar inwoners van Valkenswaard die als gevolg van fysieke klachten belemmerd worden om te gaan sporten en bewegen. Voor hen is het van belang dat ze goede begeleiding krijgen en zo verantwoord kunnen sporten en bewegen.

Intakeformulier
Om deze reden heeft de projectgroep een vragenlijst gemaakt die bedoeld is voor alle trainers en begeleiders van sport- en beweegactiviteiten. Voor hen kan het soms lastig zijn om in te schatten of iemand verantwoord mee kan doen, bijvoorbeeld omdat een deelnemer fysieke klachten heeft. De vragenlijst biedt hen houvast om hier in juiste keuzes in te maken. Wanneer blijkt dat iemand extra begeleiding nodig heeft dan wordt geadviseerd een professional in te schakelen.

Kick-off-bijeenkomst
Op 23 september om 19.30 uur vindt er een Kick-off bijeenkomst plaats met als thema Iedereen Kan Meedoen. Tijdens deze bijeenkomst wordt de vragenlijst toegelicht op basis van praktijkvoorbeelden en worden aanwezigen bijgepraat over het Sport- en Beweegakkoord Valkenswaard.

Aanmelden kan via sport@valkenswaard.nl onder vermelding van kick-off 23 september.

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:

Reageren

Ga terug