21 september 2020 - 10:05
Deel dit artikel:

Valkenswaard Falcons verliest eerste thuiswedstrijd tegen ervaren BC Eindhoven

In de eerste thuiswedstrijd kregen de basketballers van de Falcons het ervaren BC Eindhoven op bezoek. De Valkenswaardse ploeg startte sterk, maar wist een overwinning niet te pakken.

valkenswaard24 / - • Beeld - Valkenswaard Falcons

De eerste voorsprong wordt gepakt door een scherp schietende Sjors Steenbergen. Hij wordt regelmatig gevonden, waardoor gelijk een 10-2 voorsprong wordt gepakt. Slordige fouten, waardoor BC Eindhoven veel achter de vrije worplijn komt, zorgen er voor dat ze terug in de wedstrijd komen. Dat zorgt voor een stand van 15-15 na het 1e kwart.
Het 2e kwart hebben de Falcons moeite met scoren. BC Eindhoven blijft wel gestaag doorscoren waardoor de ruststand 28-35 is.

Moeite
De rust doet de ploeg uit Valkenswaard goed en het verschil wordt na een paar minuten teruggebracht naar 32-37. Kort daarna hebben de Falcons moeite om de open man te vinden. Slordige passing en gemiste schoten zorgen er voor dat de tegenstander het tempo opvoert, waarna ze erop los scoren. Met een 4-19 run in het laatste kwart gooit BC Eindhoven de wedstrijd definitief op slot. De eindstand is 56-77.

Komende zondag hebben de Falcons de kans zich te herpakken uit in Maastricht.

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:

Reageren

Ga terug