Luister
muziek
30 september 2020 - 11:15
Deel dit artikel:

Dringende oproep om mondkapjes te dragen, doe jij er aan mee?

In de veiligheidsregio Brabant-Zuidoost geldt het dringende advies aan iedereen om zoveel mogelijk mondkapjes te dragen in de publieke gebouwen. Dit advies komt bovenop de extra coronamaatregelen die het kabinet al heeft aangekondigd. Het advies geldt voor locaties waar grote concentraties publiek op eenzelfde tijd bij elkaar komen, zoals in supermarkten en bouwmarkten.

valkenswaard24
  / Veiligheidsregio Brabant-Zuidoost
  • Beeld - Pixabay / Foto ter illustratie
Advertentie

Dit mondkapjesadvies, dat wordt gedragen door alle 21 burgemeesters in de regio, is geen verplichting maar is een dringende oproep aan alle inwoners en ondernemers. "Het virus verspreidt zichzelf immers niet, wij zorgen zelf voor de verspreiding ervan. Veiligheidsregio Brabant-Zuidoost wacht niet op een landelijke richtlijn vanuit de Rijksoverheid maar loopt voorop in de strijd tegen corona", zegt de veiligheidsregio. Er is wel een oproep gedaan aan het kabinet om met een landelijke maatregel voor mondkapjes te komen.

Naast de mondkapjes blijven ook de algemeen bekende richtlijnen van kracht waaronder 1,5 meter afstand houden, drukte vermijden en zoveel mogelijk thuiswerken.

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug
Advertentie
Advertentie