Luister
muziek
01 Oktober 2020 09:10
Deel dit artikel:

Hamont-Achel sluit enkele grensovergangen voor auto's

Vanaf vandaag is het voor automobilisten op sommige plekken lastiger om de Belgische grens over te gaan bij Cranendonck en Valkenswaard. Tractorsluizen moeten sluipverkeer vanuit Nederland gaan weren. Gemeente Hamont-Achel begint vandaag met de aanleg hiervan.

valkenswaard24
  / -
  • Beeld - Google Streetview
Advertentie

Dat meldt VRT. Tijdens de coronalockdown in maart en april kreeg de gemeente van veel inwoners te horen dat ze zich veel veiliger voelden op de toeristische routes rond de Achelse Kluis. Dat vertelt burgemeester Rik Rijcken van Hamont-Achel. Er komen nu proefopstellingen op enkele kleine grensovergangen.

Sluiproutes
Landbouwverkeer, bromfietsers, fietsers en wandelaars kunnen wel nog door, maar auto's niet. "Het zijn wegen die vaak als sluiproutes worden gebruikt, tussen Nederland en België", citeert de VRT uit de mond van de burgemeester. "Men gaat vanuit Cranendonck over de Achelse Kluis door naar Valkenswaard, weer naar Nederland dus."

Op de volgende plaatsen komt een tractorsluis te liggen:
- Beverbeekse Heide ter hoogte van de Bergbosweg
- Toomstraat ter hoogte van de Asbroekweg
- Schafterdijk ter hoogte van de grens met Borkel en Schaft

Neerklapbare paal
Er komen dus drie kleine tractorsluizen. Daarnaast komt er een neerklapbare paal op de Ruiterstraat ter hoogte van de Doodendraad, omdat hier onvoldoende ruimte is voor een plaatsen van een betonblok.
In maart 2021 worden er conclusies genomen over de proefopstellingen.

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
AdvertentieGa terug
Advertentie
Advertentie