16 oktober 2020 - 16:49
Deel dit artikel:

Nederland en België: reis niet over de grens, tenzij het echt noodzakelijk is

Minister Grapperhaus en de Belgische minister van Binnenlandse Zaken roepen op om niet de grens over te steken, tenzij dat echt noodzakelijk is. Dat staat in een gezamenlijke verklaring van België en Nederland.

valkenswaard24 / - • Beeld - Google Streetview

Omdat het aantal coronabesmettingen in beide landen de laatste tijd oploopt, wordt geadviseerd niet voor je plezier de grens over te gaan: "Dat betekent dus even niet op bezoek gaan bij onze Belgische buren, ga niet de grens over als dat niet hoeft", schrijft Grapperhaus.

Zo benadrukt de Belgische minister Verlinden dat de grens oversteken "voor een café- of restaurantbezoek of om een dagje te gaan winkelen" de verspreiding van het coronavirus aanwakkert. "Het virus houdt geen rekening met landsgrenzen, dus moeten wíj het wel doen", aldus Verlinden.

Marechaussee
In tegenstelling tot de eerste coronagolf is de grens tussen België en Nederland dit keer niet gesloten. Maar als er toch grote aantallen mensen richting België blijven gaan, zal de marechaussee bij de grens worden ingezet, zegt Grapperhaus. "Die kunnen mensen vragen wat ze gaan doen en suggereren om te keren en in Nederland te blijven", citeert De Telegraaf. "Dat is in maart en april ook gebeurd en dat werkte heel goed. Zonder dwang of druk. Soms realiseren mensen zich het niet voldoende dat het nu echt een gedeeltelijke lockdown is en dat we even zoveel mogelijk in onze eigen omgeving moeten blijven.”

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:

Reageren

Ga terug