17 oktober 2020 - 11:48
Deel dit artikel:

Bladkorven worden weer geplaatst in Valkenswaard

Medewerkers van de gemeente zijn bezig met het plaatsen van bladkorven, ofwel bladverzamelcontainers, op diverse locaties. Vóór vrijdag 23 oktober staan de bladkorven er weer. Deze zijn uitsluitend bedoeld voor bladeren van gemeentebomen en niet voor tuinafval (zoals snoeihout) of ander groente-, fruit- en tuinafval van particulieren.

valkenswaard24 / Gemeente Valkenswaard • Beeld - Pixabay / Foto ter illustratie

In totaal plaatst de gemeente dit jaar ongeveer honderd bladkorven. Voor het eerst gebeurt dat ook in de nieuwe wijk Lage Heide in Dommelen. Honderd korven is het maximumaantal dat mogelijk is binnen het budget. Er is geen geld om er nog op nieuwe locaties te plaatsen. De korven worden geplaatst in gemeentelijke groenstroken, op plaatsen waar ze geen overlast veroorzaken, of gevaar opleveren voor het verkeer (trottoirs en fietspaden), of waar groot risico is voor vandalisme.

Ze blijven staan totdat de bomen hun blad verloren hebben. Ze worden regelmatig geleegd en ook na een melding van buurtbewoners dat ze vol zijn. Kijk vanaf 21 oktober voor een overzicht van alle locaties op www.valkenswaard.nl/herfst.

Verkeerd gebruik
Medewerkers van de gemeente constateerden de afgelopen jaren dat de korven ook gevuld werden met snoeihout en ander groente-, fruit- en tuinafval van particulieren. Daar zijn ze niet voor bedoeld. Vandaar deze oproep van de gemeente: "Gebruik de korven alléén voor bladafval. Als herhaaldelijk blijkt dat een bladkorf vol zit met snoeihout, dan wordt deze verwijderd."

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:

Reageren

Ga terug