Luister
muziek
21 oktober 2020 - 06:16
Deel dit artikel:

Nieuwe cadeaubon in Valkenswaard spekt de pot voor lokale ondernemers

Volgende maand start de uitgifte van een nieuwe cadeaubon onder de naam ‘Ik geef je ValkenswaardKado!’ De bon wordt verkocht bij de VVV en de opbrengst komt voor 100 procent ten goede aan de Valkenswaardse ondernemers die de nieuwe bon accepteren.

valkenswaard24
  / Evert Meijs
  • Beeld - Evert Meijs
Advertentie

Op het kantoor van Valkenswaard Marketing vertelt projectmanager Monique Arts samen met Inge Reijnders van de VVV en stagiaire Elise Wolterink trots over de nieuwe cadeaubonnen.

“Zullen we bij het begin beginnen?”, vraagt Arts en legt uit dat klanten al langere tijd vroegen naar een cadeaubon voor de Valkenswaardse ondernemers. “We (Valkenswaard Marketing, VVV en Centrummanagement) wilden in samenwerkingsverband graag een lokale cadeaubon opzetten. Daarvoor moesten allerlei vragen beantwoord gaan worden. Wat willen we precies? Hoe gaat straks de procedure lopen? Zetten we er wel of niet een marge op? Welke ondernemers gaan meedoen en wie gaat die benaderen? Daarvoor hebben we tijd nodig gehad en we zijn trots om te kunnen zeggen dat overal antwoorden op gekomen zijn en dat vanaf 6 november ValkenswaardKado beschikbaar is.

Dan komt een kaart tevoorschijn waarop de zes bonnen zijn aangebracht, van 5, 7,50, 10, 15, 20 en 25 euro. Frank Maas is de maker van het ontwerp, met de typische boomblaadjes uit het logo van Valkenswaard Marketing. Inge Reijnders: “De eerste klant kwam al binnen bij de VVV met de vraag of de cadeaubon al te koop was.”

Eerste order
Er is al een eerste royale order van duizenden euro’s geplaatst door de gemeente, voor een activiteit begin november. “Daarom wilden we die dag alles gereed hebben en kunnen we 6 november starten met de verkoop. Op dit moment zijn al zestig ondernemers uit Valkenswaard, Borkel en Schaft en Dommelen bereid om als acceptant ValkenswaardKado te accepteren als betaling. Bij de kassa’s plaatsen ze enkele flyers en ook aan een sticker is de ondernemer herkenbaar als acceptant.

Drie jaar geldig
ValkenswaardKado is alleen verkrijgbaar bij de VVV. Bij de bon wordt ook een lijst aangeleverd met de namen van ondernemingen die meedoen. “We willen naar 200 acceptanten. Dat moet haalbaar zijn”, zegt Arts. De bon wordt bij aankoop voorzien van een stempel, een handtekening en een datum.

Arts geeft een kleine opsomming van deelnemers als De Bunker, de tattooshop, schoonheidsspecialisten, afhaalplaatsen voor gerechten, supermarkten, de kapper en opticiens. “Maar er worden ook workshops gegeven die met de bon betaald kunnen worden. En de deelnemende acceptanten hoeven niets te betalen om mee te kunnen doen.” Op de vraag of ook de horeca aansluit, ondanks de heftige coronatijd, zegt Arts dat dat zeker goed zal komen. De bon is immers drie jaar geldig vanaf de datum van aankoop.

100 procent voor lokale ondernemer
Als alles naar wens verloopt zal burgemeester Anton Ederveen de eerste bestelling zelf bij de VVV ophalen. Hiermee gaat de actie ‘Ik geef je ValkenswaardKado!’ officieel van start. Uiteraard wordt dat geen publieke happening, maar online zal er zeker aandacht voor zijn. Stagiaire Elise Wolterink maakte al enkele promotiefilmpjes over de bon. Als studente Media Event Management aan het SintLucas in Boxtel is het haar wel toevertrouwd om de pr-activiteiten een extra boost te geven.

Doordat de bon een velletje papier is en geen duur pasje met een code, blijft het simpel en kunnen de kosten voor het realiseren van het project zeer beperkt blijven. Zo komt de opbrengst van de verkoop volledig ten goede aan de ondernemers.

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug
Advertentie
Advertentie