Luister
muziek
30 oktober 2020 - 11:35
Deel dit artikel:

Deze elektrische vuilniswagen gaat afval inzamelen in Valkenswaard

Afvalverwerker Cure heeft zijn eerste elektrische wagen voor het legen van ondergrondse en bovengrondse afvalcontainers in gebruik genomen. Deze zal ook door Valkenswaard gaan rijden. De schone en stille kraanwagen wordt nu voor het eerst ingezet in Eindhoven.

valkenswaard24
  / -
  • Beeld - YouTube Cure Afvalbeheer
Advertentie

In onderstaande video kun je een blik werpen op de nieuwe elektrische afvalinzamelaar.

Het elektrische inzamelvoertuig wordt ingezet voor de inzameling van restafval, PBD (plastic, blik, drinkpakken) en papier in ondergrondse en bovengrondse containers bij appartementencomplexen en winkelcentra in Eindhoven, Valkenswaard en Geldrop-Mierlo. Groot voordeel is dat er geen schadelijke stoffen worden uitgestoten, zoals CO2 en NOX. Dit in tegenstelling tot de bestaande conventionele dieselvoertuigen. De elektrische kraanwagen rijdt schoon én is bovendien geluidsarm.

Rik Thijs, Eindhovense wethouder van Klimaat & Energie, is enthousiast: “We hebben in Eindhoven grote ambities om CO2 terug te brengen. En dit is een mooie stap, en hopelijk inspireert het andere bedrijven om ook over te gaan op duurzame brandstoffen. Bovendien is elektrisch rijden stil en het zorgt voor schonere lucht in onze stad. Beter kan niet.”

De productie van deze specifieke vuilniswagen is een gezamenlijke ontwikkeling van DAF Trucks en VDL Groep en maakt deel uit van een proeftuinproject.

Slimme mobiliteit
Directeur VDL Translift, Mathijs van der Mast: “Dit voertuig biedt veel mogelijkheden om verder te innoveren en bij te dragen aan een beter klimaat. Dit is een belangrijke stap naar de seriematige productie, waarbij de eerste leveringen aan het einde van het eerste kwartaal van 2021 worden verwacht.”

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug
Advertentie
Advertentie