Luister
Live
20 november 2020 - 15:04
Deel dit artikel:

Zo zit het nu met aantal coronagevallen in Valkenswaard

De gedeeltelijke lockdown blijft, maar we mogen sinds afgelopen donderdag weer iets meer dan de laatste weken. Dat komt doordat we over de piek van de tweede golf heen zijn. Ook in Valkenswaard. Dat laten we hieronder zien.

valkenswaard24 / - • Beeld - RIVM / Pixabay

De tweede piek van het aantal nieuwe coronagevallen in gemeente Valkenswaard vond plaats op 26 oktober. Toen meldde het RIVM 128,2 nieuwe besmettingen per 100.000 inwoners. Dat houdt in dat er die dag 40 personen zijn gemeld waarbij een positieve coronatest is afgenomen.
Dat is een véél hogere piek dan in de eerste coronagolf, in maart en april. Op het 'hoogtepunt' werden toen 12 nieuwe besmettingen vastgesteld bij inwoners van gemeente Valkenswaard.

Terug naar normaal
Terug naar het heden. Inmiddels is de tweede golf flink aan het afzwakken, al zit het nog niet op het niveau van pakweg eind augustus en begin september. Toen werden er dagelijks enkele besmettingen vastgesteld. Donderdag zijn nog 8 nieuwe besmettingen gemeld.

Ziekenhuisopnamen en doden
Dat wat betreft het aantal besmettingen. Laten we dat eens tegenover het aantal ziekenhuisopnamen en doden zetten. Dat is vrijwel te verwaarlozen in vergelijking met de eerste golf. De afgelopen weken zijn er in de tweede golf slechts enkele Valkenswaardenaren in het ziekenhuis opgenomen vanwege corona. Wel opvallend: er zijn daarentegen tot nu toe vijf personen uit gemeente Valkenswaard aan corona overleden in de tweede golf.

In de tweede golf worden dus veel méér besmettingen vastgesteld dan in de eerste, maar overlijden veel mínder mensen. Dat heeft er waarschijnlijk alles mee te maken dat er meer getest wordt en dat er inmiddels meer kennis over het virus is, waardoor het beter bestreden kan worden.

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:

Reageren

Ga terug