Luister
Live
21 november 2020 - 23:22
Deel dit artikel:

'In Valkenswaard is er oog voor iedereen'

‘Valkenswaard, oog voor iedereen’. Onder die noemer kunnen nu alle inwoners van de gemeente Valkenswaard zien wat er op sociaal gebied gebeurt en welke hulp beschikbaar is. “Op DEZE SITE zie je in één oogopslag wat we allemaal voor elkaar doen”, vertelt wethouder Mieke Theus.

valkenswaard24 / Gemeente Valkenswaard • Beeld - Pixabay / Foto ter illustratie

“Dat is veel en ik vind het belangrijk dat iedereen dat weet. Valkenswaard is een gemeente waarin we oog hebben voor elkaar", gaat de wethouder verder. "Het is heel gewoon om hulp te vragen en het is hier in onze gemeente gelukkig ook heel gewoon dat we elkaar als buren, vrienden, bekenden en professionals helpen. Dit komt nu allemaal samen onder de naam 'Valkenswaard, oog voor iedereen'.”

Sociale kaart
Een belangrijk onderdeel van de website is de zogenaamde sociale kaart. Je kunt daarop de diverse verenigingen en stichtingen die Valkenswaard rijk is terugvinden, maar bijvoorbeeld ook de huisartsen staan erop. Met de netwerkkaart op de website krijgen mensen inzicht in hun eigen netwerk en met de Welzijnswijzer heb je alle zorg- en welzijnsvoorzieningen in de gemeente zó bij de hand. Er staan bovendien verwijzingen op naar het Centrum voor Jeugd en Gezin, het Sociaal Team van de gemeente en WMO. Mensen die hulp zoeken of willen helpen kunnen via de site rechtstreeks contact opnemen met de burenhulpprogramma’s.

'Niemand staat alleen'
Theus: “De komende tijd wordt de site steeds verder uitgebreid met nieuwe thema’s, organisaties en initiatieven. Ook worden onder de noemer 'Valkenswaard, oog voor iedereen’ dorpsgenoten die elkaar helpen in het spotlicht geplaatst. Op de website wordt duidelijk dat niemand er alleen voor hoeft te staan. Er zijn altijd inwoners, vrijwilligers en professionals die je kunnen ondersteunen. Dat is, zeker in deze tijd van corona, belangrijk om te weten."

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:

Reageren

Ga terug