Luister
muziek
3 december 2020 - 05:59
Deel dit artikel:

Bart van der Putten geeft speelgoed weg aan minderbedeelden

Bart van der Putten verdient de kost met de verhuur van allerhande tafels en stoelen, koelingen et cetera voor feesten. Maar vanwege de coronacrisis staat zijn onderneming Feestverhuur aan de Leenderweg in Valkenswaard helemaal stil. Hij besluit een speelgoedactie op te starten voor minderbedeelden. Inmiddels is het magazijn te klein.

valkenswaard24
  / Evert Meijs
  • Beeld - Evert Meijs
Advertentie

In de bedrijfsruimte staat een lange tafel tjokvol met speelgoed. Poppen, paardjes, kassa’s, boeken, strips, auto’s, puzzels, beren, tassen, gitaren en noem maar op. Tegen de muur staat een groot aantal tafels die ook boordevol staat met speeltjes. “Het is niet normaal wat er gebeurt. Het hele pad hier stond al vol. Toen belde gisteren nog iemand op en bracht twee volle auto’s.” Bart is zienderogen onder de indruk. Zaterdag 28 november is de eerste uitgiftedag geweest. Want aangezien er zo veel over is, komt er vlak voor kerst nog een tweede dag waarop mensen speelgoed kunnen komen halen.

Een goede actie opzetten

Bart heeft via Facebook en Instagram kenbaar gemaakt dat hij zo’n actie wil opzetten, omdat hij de royale bedrijfsruimte toch heeft, maar geen werk. “Omdat ik geen inkomen krijg, werd ik wakker geschud. We zaten met tweeën op de bank en zeiden: ‘zouden er niet meer mensen zijn die er last van hebben? Weet je wat we gaan doen? Een goede actie opzetten’.” Bart vindt het erg als mensen met Sinterklaas geen cadeautjes kunnen kopen voor hun kinderen en maakt een tekst voor social media. In no time wordt hij helemaal gek gebeld door mensen die speelgoed willen afstaan.

In blokken van vier

“Ik werk samen met de Boodschappenmand en Stichting Leergeld. Iedereen die daarbij is aangesloten heeft de mogelijkheid om zich aan te melden. Inmiddels zijn er al meer dan zestig kinderen die in aanmerking komen voor gratis speelgoed uit het magazijn van Feestverhuur Valkenswaard aan de Leenderweg. Zaterdag 28 november kwamen mensen vanaf half tien steeds in blokken van vier personen binnen om speelgoed uit te zoeken. Ieder gezin mocht vier, vijf of zes dingen uitzoeken, afhankelijk van het aantal kinderen per gezin. “Wij staan hier met tweeën, mijn zus helpt nog mee, dus we houden dat goed in de gaten. Ook Miriam Bezemer van de stichting Het Onbezorgde Kind is betrokken bij deze actie en helpt zaterdag ook mee.”

Daarna is iedereen welkom

Alle speelgoed is nagekeken. “Ik wil geen vieze spullen en kijk voor de zekerheid alles na, voordat we het uitstallen op deze lange tafels. Bij de tweede ronde komen eerst dezelfde mensen die deze zaterdag ook kwamen. Daarna is iedereen welkom, want Bart wil dat alles weggaat. Rodi Speelgoed Valkenswaard haalt spontaan nieuw speelgoed uit de winkelrekken voor dit doel, net als groothandel Brameda die speelgoed doneert: 35 nieuwe speelgoedstuks. “Toen kwam er een gulle gever die vroeg: ‘wat heb je nodig? 1000 euro? 2000 euro?’ Toen hebben we voor 500 euro speelgoed gekocht voor de iets oudere kinderen.” Maar we hebben nu echt genoeg speelgoed voor het goede doel, we kunnen er gewoon niet meer bij hebben.”

Succesvolle actie

Er zijn ook inwoners die naar de Action gaan om daar speelgoed te kopen en dat naar hier brengen. “Het is zo mooi om iets voor een ander te doen. En het kost niemand niks”, zegt Bart glunderend. Natuurlijk wordt een blik gegund tussen de materialen die Feestverhuur normaliter verhuurt voor feesten. Tenslotte meldt de ondernemer dat alle mensen de gelegenheid hebben om via info@feestverhuurvalkenswaard.nl contact met hem te leggen om vlak voor Kerst speelgoed op te halen. Hoe succesvol kan een eenvoudig idee zijn.

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug
Advertentie
Advertentie