Luister
muziek
1 december 2020 - 17:44
Deel dit artikel:

Masterplan Centrum in Valkenswaard gaat volgende fase in

In januari gaat het Masterplan Centrum in Valkenswaard de volgende, belangrijke fase in. Dan start de aanpak van de westzijde van de Markt (vanaf de kruising met de Waalreseweg tot aan de Peperstraat). Een belangrijke, volgende fase voor Valkenswaard waarin het centrum echt een nieuw gezicht gaat krijgen en waarbij doorgaand verkeer niet langer bepalend is.

valkenswaard24
  / Gemeente Valkenswaard
  • Beeld - Gemeente Valkenswaard
Advertentie

Het deelproject is een belangrijke stap op weg naar meer sfeer en beleving in het centrum. Met deze fase worden de contouren van het toekomstige centrum zichtbaar waarin niet langer doorgaand verkeer maar voetgangers en fietsers de hoofdrol spelen. En dat is een wens die al decennia klinkt in Valkenswaard. Met het Masterplan Centrum wordt fors geïnvesteerd in uitstraling en nieuwe inrichting. Daarnaast wordt het winkelhart compacter en vooral ook groener. De afgelopen jaren werden onder meer de Corridor, het Kerverij-, het Carillon- en het Kloosterplein al grondig aangepakt. Maar de Eindhovenseweg bleef als doorgaande (provinciale) weg nog onaangetast.

Fietsers en voetgangers
Met de volgende fase in het meerjarenproject komt aan dat laatste een einde. De provincie draagt immers binnenkort de Eindhovenseweg over aan de gemeente Valkenswaard. “Dat betekent dat eindelijk de weg vrij komt voor de aanpak van die verkeersader”, zegt wethouder Kees Marchal (verkeer en mobiliteit). Bij de aanpak van het vervolg van de westzijde van de Markt – het deel voor de horecazaken en de Rabobank werd al eerder aangepakt – kunnen dus eindelijk de schop en de sloophamer in de Eindhovenseweg. “Het asfalt verdwijnt en maakt plaats voor een weg met klinkerbestrating waar de auto te gast is. Er komt meer plek voor fietsers en voetgangers. Voor de horecagelegenheden komt een dubbele rij bomen. Omdat de Markt niet langer wordt doorsneden door de Eindhovenseweg, krijgt het plein een veel meer samenhangende en vriendelijke uitstraling”, aldus Theo Geldens (projectwethouder Masterplan Centrum)

Omleidingen tijdens werkzaamheden
Vanzelfsprekend zorgen de werkzaamheden tijdelijk voor hinder. In overleg met de ondernemers en Centrummanagement wordt bekeken hoe de overlast tot een minimum kan worden beperkt. Tijdens de werkzaamheden is de Eindhovenseweg afgesloten tussen de kruising met de Waalreseweg/Leenderweg tot aan de Peperstraat. De oversteek van de Leenderweg naar de Waalreseweg blijft open. De afsluiting zorgt voor omleidingen voor doorgaand verkeer en lijnbussen. De bushalte op de Markt en de halte bij het Van Bestpark komen tijdelijk te vervallen. Buslijnen 276, 317 en 318 rijden tijdelijk door de Valkenierstraat. Kijk voor de laatste informatie altijd even op www.ov9292.nl. Voor de visualisatie van de omleidingen, klik je hier → https://bit.ly/2KPaPGc

Meer informatie
Het werk aan de westzijde van de Markt start half januari 2021 en duurt tot en met april 2021. Aansluitend wordt vanaf mei tot begin juli volgend jaar het deel van de Eindhovenseweg tussen de kruising Waalreseweg/Leenderweg en de kruising met de Beelmanstraat aangepakt. Nieuwsgierig naar alle plannen? Of weten hoe de omleidingsroutes lopen? Kijk op www.valkenswaard.nl/masterplan. Daar vindt u alle informatie.

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug
Advertentie
Advertentie