Luister
muziek
26 december 2020 - 09:10
Deel dit artikel:

Snoepjesregen uit Nicolaaskerk gaat dit jaar niet door

Traditiegetrouw vallen op de dag van Onnozele Kinderen (28 december) om 10.30 uur vele kilo’s snoep uit de toren van de Nicolaaskerk aan de Markt in Valkenswaard. Vanwege de coronamaatregelen laat het organiserend comité deze gebeurtenis dit jaar vervallen.

valkenswaard24
  / Evert Meijs
  • Beeld - Evert Meijs
Advertentie

Elk jaar wordt het ‘feest’ gevierd. De katholieke kerk staat dan stil bij het feit dat - toen Jezus nog maar net was geboren - koning Herodes alle kleine kindjes van twee jaar en jonger liet doden, in de hoop dat daarmee ook Jezus om het leven zou zijn gebracht.

Al vele jaren viert Valkenswaard deze dag door snoepjes uit de toren van de Nicolaaskerk te gooien. Vooral kinderen zijn dan welkom om de lekkernijen op te vangen. En jarigen van die dag wordt gevraagd om actief deel te nemen.

Kriskras
Ruud van Haren is de stimulator achter deze lokale gewoonte. “Er komen altijd zoveel mensen op af. Kinderen, ouders en grootouders zijn graag geziene gasten om de talrijke snoepjes op te vangen. Maar de anderhalvemetermaatregel is op zo’n moment niet te handhaven. Iedereen loopt kriskras door elkaar om iets lekkers te kunnen opvangen. Beperkende maatregelen zijn hier onuitvoerbaar.” Van Haren vindt het ontzettend jammer, maar hoopt op begrip.

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug
Advertentie
Advertentie