Luister
muziek
1 januari 2021 - 17:21
Deel dit artikel:

Mogelijk brandstichting bij gemeentehuis in Valkenswaard tijdens jaarwisseling

Ondanks het vuurwerkverbod werd er toch flink geknald tijdens afgelopen jaarwisseling. In Valkenswaard bleef het relatief rustig, maar er is mogelijk wel brand gesticht bij het gemeentehuis.

valkenswaard24
  / -
  • Beeld - Michael van Tol
Advertentie

Dat meldt burgemeester Anton Ederveen op Twitter. "Relatief rustige oudjaarsnacht, waarbij het in sommige straten helaas toch stevig heeft geknald", tweet hij. "Ook incident geweest wat zou kunnen duiden op brandstichting bij gemeentehuis. Onderzoek van de politie loopt, dus alle info is daar welkom."

Brabant
Ook de voorzitters van de veiligheidsregio's van Noord-Brabant blikken terug op de jaarwisseling. Het geeft volgens hen een 'typerend beeld'. “Het inluiden van het nieuwe jaar heeft zich voltrokken zoals de coronamaanden daarvoor: de grote meerderheid van de Brabanders houden zich aan de afspraken en de maatregelen, een klein deel niet", is in een statement te lezen. "Het vuurwerkverbod heeft zijn werk gedaan, al zijn er helaas toch een aantal vuurwerkslachtoffers die met divers letsel opgenomen moesten worden. En die relschoppers die onze hulpverleners hebben gehinderd of agressief hebben benaderd? Die zien we snel in de rechtbank.”

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug
Advertentie
Advertentie