Luister
Live
12 januari 2021 - 14:15
Deel dit artikel:

Gemeente wil op voorhand met jou praten over eventuele zonne- of windenergie in Valkenswaard

Als er ooit windmolens of zonnevelden in onze gemeente komen, aan welke voorwaarden moeten deze initiatieven dan voldoen? Door nu al samen na te denken over deze vraag zorgt de gemeente Valkenswaard dat ze voorbereid zijn op eventuele toekomstige initiatieven.

valkenswaard24 / Gemeente Valkenswaard • Beeld - Pixabay / Foto ter illustratie

De gemeente werkt mee aan de Regionale Energiestrategie (RES). Binnen de RES wordt in de regio gekeken naar geschikte plaatsen voor het opwekken van duurzame energie. "Hoewel er op dit moment nog niet over locaties gesproken wordt, willen we als gemeente nu al met inwoners, ondernemers, maatschappelijke organisaties en andere belanghebbenden in gesprek over dit onderwerp", zegt de gemeente.

Inwonersbijeenkomst
Op dinsdagavond 19 januari van 19.30 uur tot 21.00 uur organiseert de gemeente een online inwonersbijeenkomst over dit onderwerp. Aan bod komen vragen als; willen we als eis stellen dat er lokale bedrijven of bewoners meedoen in een initiatief voor een zonne- of windpark? En moet er mogelijkheid zijn voor inwoners of bedrijven om financieel mee te doen?

Hoewel er nu nog geen initiatieven zijn waar de gemeente bij betrokken is, willen ze voorbereid zijn en jou de gelegenheid geven je mening te geven. Als je interesse hebt om mee te praten, meld je dan aan via valkenswaard.nl/aanmelden-grootschalig.

Mailinglijst
Als je verhinderd bent, maar wel op de hoogte wilt blijven van de ontwikkelingen op energiegebied binnen de gemeente Valkenswaard, kun je je aanmelden voor de mailinglijst ‘Energie’ via valkenswaard.nl/aanmelden-energie.

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:

Reageren

Ga terug