Luister
Live
13 januari 2021 - 09:25
Deel dit artikel:

Meer weten over politiek in Valkenswaard? Volg deze gratis cursus

Vraag je je wel eens af hoe de beslissingen worden genomen in de gemeenteraad? Denk je wel eens dat je dat beter zou kunnen? Of wil je iets voor elkaar krijgen bij de gemeente, maar weet je niet hoe? Volg dan de gratis cursus Politiek Actief.

valkenswaard24 / Gemeente Valkenswaard • Beeld - Michael van Tol

De cursus start op woensdag 24 februari en wordt georganiseerd door de gemeenten Cranendonck, Heeze-Leende en Valkenswaard. De cursus wordt verzorgd door ProDemos - Huis voor democratie en rechtsstaat.

Programma
De cursus bestaat in totaal uit vier avondbijeenkomsten, met elk een ander thema. Je vergroot je theoretische kennis over de lokale politiek en maakt kennis met debattechnieken. Daarnaast bezoeken deelnemers een raadsvergadering en kunnen de deelnemers een (korte) stage lopen bij een politieke partij of bij de gemeente.

Omdat de cursus een gezamenlijk project is van de A2-gemeenten vinden de bijeenkomsten plaats verspreid over de drie gemeentehuizen, mits de coronamaatregelen dat toelaten. Als dat niet zo is, wordt het programma digitaal uitgevoerd.
- Woensdagavond 24 februari: Introductie en kennismaking
- Woensdagavond 3 maart: De gemeente
- Woensdagavond 10 maart: De gemeenteraad
- Woensdagavond 17 maart: Debatteren

De datum van de afsluitende avond met een bezoek aan de gemeenteraadsvergadering en uitreiking van de certificaten is afhankelijk van welke gemeenteraadsvergadering wordt bezocht. Wie weet ben je hierna wel zó geïnspireerd geraakt dat je in 2022 een kandidaat bent voor het raadslidmaatschap.

Meer informatie en aanmelden
Wie zich wil aanmelden voor deze cursus kan dan dat doen door een mail te sturen naar de griffier van de eigen gemeenteraad, Cobie Miedema, met een korte omschrijving waarom het leuk lijkt om mee te doen met deze cursus. Ook voor meer informatie over deze cursus kun je terecht bij de griffier. Deelname is gratis. Griffier: Cobie Miedema, cobie.miedema@valkenswaard.nl, telefoonnummer is 06-18302150.

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:

Reageren

Ga terug