Luister
Live
12 januari 2021 - 11:20
Deel dit artikel:

Jessy van Gompel uit Valkenswaard kan Miss Beauty van Noord-Brabant worden

Afgelopen maart is de 20-jarige Jessy van Gompel uit Valkenswaard na een spannende castingdag geselecteerd als een van de finalisten van Miss Beauty of Noord-Brabant 2020/2021. Een missverkiezing voor jonge vrouwen die stralen van binnen en daardoor ook van buiten. En die houdt van beauty, fashion, social media en sport.

valkenswaard24 / - • Beeld - Jessy van Gompel

"In 2018 en 2019 heb ik de kans gekregen om bij de finale van Miss Beauty of the Netherlands de haren te mogen doen van de missen. Ik vond het geweldig om te zien hoe krachtig deze meiden waren en hoe erg ze genoten van dit traject", vertelt Jessy. "Ik heb toen een aantal meiden vragen kunnen stellen over het traject en werd steeds enthousiaster. Een missverkiezing was meer dan alleen mooi zijn, het was het delen van je verhaal, het inspireren van anderen en jezelf inzetten voor anderen. Het waren stuk voor stuk powervrouwen met een hart voor een ander. En toen besloot ik: dit wil ik ook."

Het traject ziet er als volgt uit: nadat je gecast bent, start je het traject bij Miss Beauty of Noord-Brabant. Tijdens dit traject vinden er allerlei activiteiten plaats. Onder andere een bootcamp, social media-trainingen, catwalktrainingen, de talentenronde en een fotoshoot. Oorspronkelijk een traject verspreid over ongeveer zes weken. "Maar door corona is dit bij ons veranderd naar een jaar", zegt Jessy. "Vandaar dat je nu ook de kans krijgt om de titel binnen te slepen voor twee jaar. Een aantal van de activiteiten hebben wij in persoon kunnen uitvoeren en een aantal van de activiteiten gaan voor ons nu online. Een beetje aanpassen maar zeker niet minder leuk. Het is namelijk onwijs bijzonder om een jaar lang miss te mogen zijn."

Trainingen
Ondertussen is de finale in zicht. Eind maart is het zover. De finale zal dit jaar voor de eerste keer virtueel zijn. "Totdat de finale daadwerkelijk plaatsvindt, hebben wij achter de schermen nog vele voorbereidingen. We krijgen nog veel onlinetrainingen. Denk aan poseren, speechen en catwalklopen. We doen er alles aan om zo goed mogelijk voorbereid te zijn voor de grote finale." Tijdens die finale wordt er gestreden om twee titels: Miss Beauty of Noord-Brabant en Miss Intercontinental of Noord-Brabant. Met het winnen van een van de titels word je automatisch doorgestuurd naar het Nederlandse traject om te strijden voor de nationale titel. Alle twaalf provincies zullen het dan tegen elkaar opnemen.

LINDA.foundation
Totdat de finale daadwerkelijk is halen ze nog geld op voor het goede doel: De LINDA.foundation. Een foundation dat geld inzamelt voor kinderen binnen Nederland die het niet zo breed hebben. Zij willen door middel van cadeaubonnen deze kinderen toch iets extra kunnen geven. Jessy: "Een supermooi doel waar ik ondertussen al bijna 500 euro voor opgehaald heb. Ik heb hiervoor vele donaties gehad, een loterij georganiseerd, inzamelingspotjes gehad op bepaalde punten en ik ben momenteel bezig met het inzamelen van lege flessen."

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:

Reageren

Ga terug