Luister
Live
13 januari 2021 - 06:15
Deel dit artikel:

In coronatijd een bedrijf starten, Frank en Joost van Gennip uit Dommelen deden het

Vader en zoon zijn officieel in augustus 2020 van start gegaan als Studio Van Gennip, waar interieurontwerp en realisatie samenkomt. Van plan naar meubelbouw en meer. Het is een gewaagde stap om in deze economisch moeilijkere tijd een zaak op te starten én samen te werken met iemand die zo dichtbij je staat. Joost ontwerpt het design en Frank voert het uit. Maar zo zwart-wit ligt het niet. Er is zeker ook overleg en samenwerking in de voorbespreking, planning en uitvoering. Ze krijgen aanvragen voor allerhande interieur: van zolder tot kelder.

valkenswaard24 / Bernice Dings • Beeld - Studio van Gennip

Tijdens zijn opleiding voor interieurontwerp aan de SintLucas in Boxtel had Joost al eens samengewerkt met zijn vader Frank, die meubelmaker is. Ook toen hij voor zichzelf begonnen was na de opleiding, vroeg hij hem regelmatig om raad en daad. “Onze beroepen sluiten zo op elkaar aan en we kunnen gebruikmaken van mijn netwerk, dat samen een bedrijf beginnen eigenlijk vanzelf ontstond”, vertelt Frank over de beginperiode.

Van april tot augustus hadden ze er vele gesprekken samen over hoe de samenwerking eruit zou komen te zien. Niet alleen in regio de Kempen, maar ook in België en Papendrecht hebben ze interieurs ontworpen en gemaakt. Maatwerk op locatie. Mogelijk door heel Nederland en België.

Kwaliteit is belangrijk
Afhankelijk van de vraag van de klant, verzorgen ze het totale project. Want een bepaalde aanpassing of verbouwing kan ook andere bijkomstige werkzaamheden met zich meebrengen. Bijvoorbeeld het verleggen van een waterleiding. Dat doen ze niet zelf, maar hebben daarvoor in hun netwerk weer mensen van wie zij vinden dat ze goed werk afleveren. De investering die klanten doen, moet zo goed mogelijk tot zijn recht komen. Frank en Joost streven daarin naar kwaliteit. “Mensen denken vaak dat het erg duur is, als ze de naam ‘Studio Van Gennip’ zien staan, maar als ze eens komen praten, merken ze dat het meevalt”, zegt Frank. “Design moet werken en niet alleen mooi zijn”, vat Joost samen hoe zijn motto bij de ontwerpfase is. “Praktisch en niet moeilijker dan dat het hoeft te zijn.” Hun werk kenmerkt zich door degelijkheid en eenvoud.

Uitdagingen en toekomst
De vorm van een ruimte waar ze moeten werken zorgt wel eens voor lastige vraagstukken. Of het nu gaat om een uniek en monumentaal pand, of een zolder met lastige hoeken (zie onderstaande foto’s). “We hebben ooit een parketvloer in een 200 jaar oude boerderij hersteld, dat was onze eerste grote klus samen”, herinnert Frank zich. Joost vult aan: “Je weet niet wat voor vraag je krijgt, daar ligt steeds de uitdaging.”

Vader en zoon vullen en voelen elkaar goed aan. Op tijd wordt er een pauzemoment ingelast, als de situatie daar om vraagt. Tot eind maart zit hun agenda vol. Voorlopig werken ze kleine projecten thuis uit en de rest op locatie, maar ze zijn wel zoekende naar een grotere werkplek.

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:

Reageren

Ga terug