Luister
muziek
17 januari 2021 - 12:47
Deel dit artikel:

Gemeentenieuws Valkenswaard is hier gebundeld | Week 2

Hier hebben we al het gemeentenieuws van Valkenswaard voor jou gebundeld. Een handig overzicht van wat gemeente Valkenswaard de afgelopen week allemaal voor nieuws naar buiten heeft gebracht. Blijf Valkenswaard24 volgen om niets te missen.

valkenswaard24
  / Gemeente Valkenswaard
  • Beeld - Michael van Tol
Advertentie

Raadsvergadering op 28 januari
Op donderdag 28 januari vergadert de gemeenteraad vanaf 19.30 uur in het gemeentehuis. Deze raadsvergadering is openbaar.

U kunt deze vergadering rechtstreeks volgen via livestream. Bekijk het op uw computer, tablet of telefoon via webcast: www.valkenswaard.nl/webcast.

U kunt de vergadering ook bijwonen. Vanwege de Coronamaatregelen, vragen wij u om u van te voren aan te melden bij de raadsgriffier, mevrouw drs. C. Miedema. Dat kan via een mailbericht aan cobie.miedema@valkenswaard.nl, of telefonisch via nummer (040) 2083407.

Op de voorlopige agenda staan onder meer de volgende onderwerpen:

Voorstel over toewijzen van financiële middelen overdrachtsgelden N69

Voorstel over verordening Beslistermijn schuldhulpverlening

Voorstel over zienswijze op het concept werkprogramma Metropool Regio Eindhoven (MRE) 2021

Zie voor de volledige agenda www.valkenswaard.nl/raadsvergadering.


Meldpunt Fouten in Overheidsregistraties van start
In Nederland gebruiken veel overheidsorganisaties uw gegevens. Het gaat om gegevens van burgers, bedrijven en bijvoorbeeld gebouwen. Het is dus belangrijk dat al die gegevens kloppen. Staat er toch een fout in een registratie? Dan wilt u dat deze snel wordt hersteld. Het nieuwe Meldpunt Fouten in Overheidsregistraties kan u hierbij helpen.

Als u een fout wilt laten corrigeren, meldt u dit bij de organisatie waar het om gaat. Soms lukt dat niet, bijvoorbeeld omdat niet duidelijk is bij welke organisatie u moet zijn. Daarom is er nu het Meldpunt Fouten in Overheidsregistraties (MFO). Het MFO is onderdeel van de Rijksdienst voor Identiteitsgegegevens (RvIG).

Waar vindt u het MFO?
U vindt het MFO op rvig.nl/mfo en op Rijksoverheid.nl. Op rvig.nl/mfo staan drie formulieren: voor burgers, bedrijven en (semi) overheidsorganisaties. Die kunnen daarmee online een melding doen.

U vindt ook een schema op deze site waarin stap voor stap beschreven staat wanneer en waarvoor u bij het MFO terecht kunt. Verder zijn er diverse informatieve filmpjes beschikbaar.

Wat doet het MFO?
Het MFO helpt burgers, bedrijven en overheidsorganisaties bij het corrigeren van een fout in een overheidsregistratie. Het MFO:

  • wijst de weg naar de overheidsorganisatie die het onjuiste gegeven kan corrigeren.
  • helpt wanneer u er als melder niet uit komt. Dan gaan we aan de slag om de fout en de problemen die daardoor zijn ontstaan, te helpen oplossen.
  • helpt bij het gecorrigeerd krijgen van onjuiste gegevens als er meer dan één overheidsorganisatie bij is betrokken, of als het gaat om registratie-overstijgende problemen en fouten.
  • helpt als blijkt dat de gegevens wel kloppen, maar bijvoorbeeld door onjuiste interpretatie voor onbedoelde gevolgen zorgen.
  • helpt de gevolgen van het gebruik van foute gegevens (zoals aanmaningen en boetes) waar mogelijk te stoppen tot de oplossing is bereikt. Zo lang er nog geen oplossing is, doen we er alles aan om te zorgen dat de melder niet verder in de problemen komt. Is de oplossing bereikt, dan helpen we waar mogelijk bij het herstellen van de gevolgen.

Het MFO werkt samen met álle betrokken overheidsorganisaties, net zo lang tot uw gegevens weer kloppen.


Doe mee aan online bijeenkomst Regionale Energiestrategie
De gemeente Valkenswaard nodigt u uit voor een online inloopbijeenkomst over de energietransitie op 10 februari van 19.30 uur tot 21.30 uur.

De energietransitie gaat ons allemaal aan: inwoners, ondernemers en overheden. In de Metropoolregio Eindhoven onderzoeken we samen waar en hoe we met wind- en zone-energie elektriciteit kunnen opwekken, hoe we energie kunnen besparen en duurzame warmtebronnen kunnen benutten. De afspraken die we in de regio hierover maken, noemen we de regionale energiestrategie (RES). De eerste versie van deze strategie is samengebracht in een voorstel: de RES 1.0.

Wat staat er in de RES 1.0? En wat betekent dit voor de gemeente, voor u als inwoner of ondernemer? Daar gaat het over op 10 februari.

Wilt u deze online inloopbijeenkomst bijwonen? Zet de datum alvast in uw agenda. Meer informatie over het programma en inschrijving volgt snel!

Meer weten over de RES? Kijk dan eens op www.energieregiomre.nl.


Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug
Advertentie
Advertentie