Luister
muziek
12 februari 2021 - 11:18
Deel dit artikel:

De Muziekwinkel zit na verhuizing vol vertrouwen: 'We zingen dit wel uit'

Waar de vorige verhuizing van de Dommelseweg naar de Leenderweg nog een hele happening was, met een bonte stoet over straat van muzikanten, de Pompiers (kapel van de Valkenswaardse brandweer), vuurspuwers en anderen die mee hielpen sjouwen. Deze keer was echter de klus van De Muziekwinkel van Leenderweg nummer 51 naar nummer 64 zo geklaard.

valkenswaard24
  / Bernice Dings
  • Beeld - Bernice Dings
Advertentie

Van de wat kleinere behuizing naar nu een brede etalage, waar de muziekinstrumenten prachtig uitgestald zijn. Tijdens de rondleiding door de zaak, wordt duidelijk dat er meerdere ruimtes zijn voor onder andere een geluidsstudio en een technische dienst. Laatstgenoemde wordt gerund door Philippe Huyskens van Flip Audio. Een welkome aanvulling op de service van De Muziekwinkel, waar Frank en de klanten, erg blij mee zijn. Frank heeft ook een ruim assortiment tweedehands instrumenten en geluidsapparatuur. De zaak is in totaliteit een mooi 3D-visitekaartje, waarbij Frank ook het 25-jarig jubileum van De Muziekwinkel kan vieren.

Franks liefde voor muziek ontstond toen hij in de band van zijn vader Ad ging drummen als zestienjarige jongen. Vervolgens ging hij naast muziekmaken ook Engels studeren en werd leraar op het ELE in Eindhoven. Samen met goede vrienden Tom Weerts (muziekleraar op WereDi, Hertog Jan destijds), Geurt Engelsman (muzikant) en Frank Soors (van Soors Muziek en ook een bekende in de Valkenswaardse musicscene) begon Frank in 1995 met ‘De Muziekwinkel’. Dat deden ze naast hun dagelijkse werkzaamheden.

Herinneringen
Door veranderde werk- en privésituaties werd het lastiger om het met z’n vieren te bestieren. Frank maakte in 1999 de keuze te stoppen met lesgeven en er volledig voor te gaan. Hij kocht de winkel over en runt het sindsdien. Zijn vrienden zijn nog steeds vrienden en zijn netwerk aan muzikanten, technici, dj’s etcetera is groot. Dat ze nu niet op de koffie kunnen komen en bijbuurten, zoals voorheen gebruikelijk was, mist Frank wel. “Zo met muzikanten onder elkaar, die van alle kanten komen, dat doe ik graag.” Hij mist ook het optreden met zijn band Ducktail, waarvan hij de drummer is.

Frank haalt herinneringen op, over hoe ze vroeger onder andere in de Efteling muziek maakten. Daar speelden ze vaak in de weekenden, zowel middag- als avondmatinee. Ook is hij als drummer verbonden aan de King Gussie Bluesband, samen met andere Valkenswirdse bekende Jacques Marsman.

Er is een soort toog van roadkisten, waar we ‘un bekske koffie’ drinken op anderhalve meter, en ik kan me zo met gemak de gezellige bijeenkomsten met medemuzikanten voorstellen. Zijn vrouw Elly heeft ook hart voor de zaak en houdt onder meer het administratieve mee in het oog. “Zij is mijn steun en toeverlaat”, vertelt Frank.

Leven van en voor muziek
De klandizie is van jong tot oud. Bestellingen verzorgen via internet doet hij uit principe niet. “Je moet bijvoorbeeld een gitaar vastgehad hebben en horen hoe die klinkt.” Ook het bijbehorende advies en de service wil Frank in een persoonlijk contact geven. Omdat de meeste bandjes en muzikanten wel repeteren, en er mensen zijn die juist nu beginnen met een instrument bespelen, heeft hij af en toe nog wel een klant. “Maar we zitten met smart te wachten totdat weer meer mensen mogen komen en samen muziek kunnen maken.”

Contactgegevens De Muziekwinkel:
info@demuziekwinkelbv.nl
040-2015318.

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug
Advertentie
Advertentie