Luister
Live
18 februari 2021 - 15:23
Deel dit artikel:

Tamar zet zich met kinderkledingwinkel in tegen pesten

Kledingzaak Hip-Kinderkleding aan de Karel Mollenstraat-Zuid in Valkenswaard steunt bij de verkoop van elk kledingstuk de stichting Stop Pesten Nu. Eigenaresse Tamar van Dongen vertelt enthousiast over haar winkel, webshop en over B.Nosy, het kledingmerk dat de sponsoring in ons land coördineert.

valkenswaard24 / Evert Meijs • Beeld - Evert Meijs

“Ik werkte oorspronkelijk in de kinderopvang en maakte natuurlijk regelmatig mee dat kinderen werden gepest. Ook als overblijfmoeder op de Martinusschool en op de Schepelweyen zag ik dat er gepest werd. Ik probeerde dan altijd om het gesprek op gang te brengen tussen de pester en de gepeste. Natuurlijk nam ik ook altijd contact op met de leerkracht.” Zo’n acht jaar geleden start Tamar met huisparty’s voor de verkoop van kinderkleding. “Dat vond ik geweldig en soms was ik vier avonden per week op pad in de regio om verschillende merken kleding aan de man te brengen.”

Braderie aan de winkeldeur
Vanwege het succes met de kledingverkoop ziet Tamar zich na een half jaar genoodzaakt te stoppen bij de kinderopvang en start ook een webshop op. Alle kinder- en babykleding wordt in huis opgeslagen en de formule wordt een succes. Daardoor krijgt Tamar het alleenrecht om in Valkenswaard en omgeving merken te verkopen als B.Nosy, Tygo & Vito en Moodstreet. Als het oudste kind van het gezin naar het voortgezet onderwijs gaat, gaan Tamar en haar man op zoek naar een winkelruimte en vinden die aan de Karel Mollenstraat-Zuid. “Met Koningsdag 2019 openden we de winkel en was er meteen een braderie voor de deur. Elke woensdag tot en met zaterdag zijn we open van 10.00 uur tot 17.00 uur en ik mag tevreden zijn met de omzet.”

Stichting Stop Pesten Nu
De manager van het kledingmerk B.Nosy, Simone de Groot, wil al langere tijd iets doen voor een maatschappelijk doel en ontdekt op Facebook een moeder, Angelique ter Haar, die vermeldt dat haar dochtertje Suze (zie foto hieronder) wordt gepest. Vooral ook omdat Suze zo graag ontwerpster wil worden, besluit de manager om via haar kledingmerk een donatie te doen ten bate van de stichting Stop Pesten Nu. Deze instantie is het informatie-, expertise- en kenniscentrum van ons land met een uitgebreide kennisbank gericht op (online) pesten. Op 19 april is de landelijke dag ‘Stop Met Pesten’ en dan zal een cheque worden overhandigd aan de stichting Stop Pesten Nu.

Van elk stuk dat in de winkel van Tamar wordt verkocht van het merk B.Nosy, vloeit twee euro naar het kenniscentrum tegen pesten. “Naast de wintercollectie hebben we nu ook al zomerkleding in de winkel hangen”, en ze wijst naar shirts met korte mouwen en broeken met korte pijpen. Maar er hangen ook zelfbedrukte rompertjes, riemen, haarelastiekjes, schooltassen en wenskaarten. Op een prikbord hangen allerlei kleurplaten. “Kinderen mogen een plaat kleuren en elke maand krijgt iemand een prijsje.”

Gratis bezorgen
Vanwege corona is de winkel uiteraard gesloten, maar bestellingen zijn altijd te plaatsen en in Valkenswaard brengt de uitbaatster de kleding graag gratis aan huis, in de hoop dat Suze en de stichting nog beter een pestvrije toekomst kunnen creëren. Meer informatie vind je op hip-kinderkleding.nl.

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:

Reageren

Ga terug