Luister
Live
25 februari 2021 - 14:28
Deel dit artikel:

Fitnesscentrum Valkencourt geeft zaterdag training in buitenlucht

"Stilzitten is geen optie", zegt Health & Sports Club Valkencourt in Valkenswaard. Daarom willen ze zaterdag 27 februari de mogelijkheid bieden buiten een training te doen, om aandacht te vragen voor de noodzaak van heropening van de sportscholen.

valkenswaard24 / Redactie • Beeld - Michael van Tol / Foto ter illustratie

Hiermee sluiten ze zich aan bij een landelijke actie waar nu al zo'n 200 bedrijven uit de fitnessbranche aan meedoen. "Elke dag dat sportscholen gesloten blijven, is een gemiste kans om leefstijl te verbeteren en de levensverwachting te verhogen", zegt het Valkenswaardse fitnesscentrum. "Bewegen is essentieel; de impact van niet sporten en de bewegingsachterstand is enorm."

Daarom is het doel om op zaterdag van 09.00 uur tot 13.00 uur trainingen te geven. Dat kan door middel van de combinatie roeien, fietsen en kracht. "Wij bieden buiten de mogelijkheid om met zoveel mogelijk deelnemers in roulatie een vuist te maken voor heropening van de sportclubs in het belang van de volksgezondheid. Uiteraard zullen tijdens deze dag alle coronamaatregelen in acht worden genomen. Wij maken verschillende blokken waar een maximaal aantal deelnemers zich op in kan schrijven." Vanaf vrijdag 12.00 uur is het mogelijk om je voor een blok in te schrijven via de MyWellnessApp.

Prijs te winnen
Het 'evenementje' ziet er als volgt uit. Het is een les van een uur. Daaraan mogen telkens zes mensen meedoen. Er wordt een kwartier geroeid, kwartier gefietst en een kwartier krachttraining gedaan. "Om ervoor te zorgen dat jullie fit blijven." Hier wordt ook een prijs gekoppeld.

Sportscholen moesten op 14 december opnieuw de deuren sluiten, sindsdien heeft het kabinet voor hen nog geen versoepelingen aangekondigd.

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:

Reageren

Ga terug