Luister
muziek
28 februari 2021 - 13:52
Deel dit artikel:

Gemeentenieuws van Valkenswaard is hier gebundeld | Aflevering 8

Hier hebben we al het gemeentenieuws van Valkenswaard voor jou gebundeld. Een handig overzicht van wat gemeente Valkenswaard de afgelopen week allemaal voor nieuws naar buiten heeft gebracht. Blijf Valkenswaard24 volgen om niets te missen.

valkenswaard24
  / Gemeente Valkenswaard
  • Beeld - Michael van Tol
Advertentie

Commissievergadering op 11 maart
Op donderdag 11 maart vergadert de commissie vanaf 19.30 uur in het gemeentehuis. Deze commissievergadering is openbaar.

U kunt de vergadering rechtstreeks volgen via livestream. Bekijk het op uw computer, tablet of telefoon via webcast: www.valkenswaard.nl/webcast.

U kunt de vergadering ook bijwonen. Vanwege de Coronamaatregelen, vragen wij u om u van te voren aan te melden bij de raadsgriffier, mevrouw drs. C. Miedema. Dat kan via een mailbericht aan cobie.miedema@valkenswaard.nl, of telefonisch via nummer (040) 2083407.

Spreekrecht
Bij een commissievergadering bestaat spreekrecht. Als u gebruik wilt maken van het spreekrecht over een agendapunt van deze vergadering, stuur dan vóór de dag van de vergadering een mailbericht naar raadsgriffier, mevrouw drs. C. Miedema via cobie.miedema@valkenswaard.nl, of neem telefonisch contact met haar op via nummer (040) 2083407.

Op de voorlopige agenda staan onder meer de volgende onderwerpen:
• Voorstel over bestemmingsplan Nieuwe Waalreseweg 199
• Voorstel over bestemmingsplan Helenadal 34
• Voorstel over resultaten Rekenkamercommissie-onderzoek Startersbeleid in Valkenswaard.

Zie voor de volledige agenda www.valkenswaard.nl/commissievergadering.


Weekmarkt op Carillonplein vanaf 4 maart
Vanaf donderdag 4 maart staat de weekmarkt voortaan op het Carillonplein. Ondertussen wordt namelijk hard gewerkt aan de Markt om ons centrum mooier te maken!

Meer weten over de werkzaamheden en het nieuwe uiterlijk van het centrum? Kijk op www.valkenswaard.nl/masterplan.


Vanaf 8 maart Molenstraat Riethoven vier weken afgesloten
Inwoners en ondernemers van Dommelen(-noord), opgelet. Rijdt u wel eens via de Keersop, Keersopperdreef en de Molenstraat naar Riethoven en terug?

Vanaf maandag 8 maart 07.00 uur tot en met vrijdag 2 april 17.00 uur gaat de Molenstraat in Riethoven dicht voor het verkeer, ter hoogte van de kruising met de Keersopperdreef. De Keersopperdreef is in deze periode ook afgesloten tussen Keersop en Braambos.

Werkzaamheden
De Molenstraat wordt over een lengte van 250 meter verhoogd, vanaf huisnummers 36 en 37 tot aan de Keersopperdreef. Het aan te leggen viaduct om over de Nieuwe N69 heen te gaan, komt namelijk zo’n 4 meter hoger te liggen dan de bestaande Molenstraat. Alleen zo kan de Molenstraat straks de Nieuwe N69 kruisen via het nieuwe viaduct.

Omleidingen
Tijdens de werkzaamheden blijven alle woningen en landbouwpercelen aan de Molenstraat bereikbaar vanuit Riethoven.

Gemotoriseerd verkeer wordt omgeleid via de N397 en (brom-) fietsers via de Broekhovenseweg.
Kijk voor meer informatie en beelden hoe het eruit komt te zien op de speciale website www.grenscorridorn69.nl .


Energie besparen? Vraag nu ons duurzaamheidspakket aan!
Heeft u een eigen woning en wilt u energie besparen? Start dan met het nemen van kleine maatregelen. U bespaart op uw energierekening, verhoogt uw wooncomfort en doet iets voor het klimaat.

Om woningeigenaren te helpen hun huis te verduurzamen heeft de gemeente een duurzaamheidspakket samengesteld. In het pakket zitten onder meer ledlampen, een multischakelaar, een kinderboek en heel veel tips. U kunt het pakket gratis bestellen op doezaam.nl/pakketvalkenswaard.

En huurders dan?
De gemeente heeft subsidie van het Rijk gekregen om de pakketten aan te schaffen. De subsidie mag alleen besteed worden aan particuliere woningeigenaren. Bewoners van een huurwoning zijn daarmee uitgesloten voor de actie. Als gemeente bekijken wij op welke manier wij ook huurders kunnen ondersteunen bij het verlagen van het energieverbruik.


Tweede Kamerverkiezing
Stemmen als u 70 jaar of ouder bent
Op 17 maart 2021 is de Tweede Kamerverkiezing. We doen er veel aan om te zorgen dat u veilig kunt stemmen. Dat doen we onder andere door in alle stembureaus coronamaatregelen te treffen. U kunt ook al op maandag 15 maart en dinsdag 16 maart in een aantal stembureaus uw stem uitbrengen. Gaat u liever niet naar een stembureau dan zijn er andere mogelijkheden om uw stem uit te brengen.

Briefstemmen
De stempluspas en de vragen van de gezondheidscheck zijn in de week van 15 tot 20 februari per post bij u thuis bezorgd. Tussen 26 februari en 11 maart ontvangt u een tweede envelop. Hierin zitten de documenten die de kiezers van 70+ nodig hebben als zij hun stem per brief willen uitbrengen:
• een briefstembiljet
• een envelop voor het briefstembiljet
• een retourenvelop
• een stapsgewijze uitleg over het stemmen per brief (zie uitleg op deze pagina)

Kiezers van 70+ die op 11 maart nog geen tweede envelop hebben ontvangen, kunnen op het gemeentehuis (Klantcontactcentrum) deze documenten ophalen.

Stapsgewijze uitleg over het stemmen per brief:
Stembiljet invullen
U vult het briefstembiljet in. Dat mag met elke kleur en hoeft dus niet per se met rood. Als u een pen gebruikt, let u er dan goed op dat de inkt droog is voordat u het biljet dichtvouwt, zodat er geen vlekken op het briefstembiljet komen.

Stembiljet in envelop doen
U stopt het ingevulde briefstembiljet in de stembiljet-envelop en sluit de envelop.

Stempluspas ondertekenen
U ondertekent uw stempluspas. Bent u niet in staat om een handtekening te zetten, dan hoeft dat niet.

Alle stukken in retourenvelop doen
U stopt uw ondertekende stempluspas en de gesloten stembiljet-envelop in de retourenvelop. U plakt de retourenvelop dicht. Vervolgens kunt u deze envelop per post verzenden of afgeven op het gemeentelijk afgiftepunt.
o Per post
De briefstem moet dan uiterlijk vrijdag 12 maart vóór 17.00 uur worden verstuurd om te zorgen dat de briefstem op tijd aankomt. Briefstemmen die na woensdag 17 maart 21.00 uur aankomen, tellen niet mee.

o Afgeven gemeentelijk afgiftepunt
Vanaf woensdag 10 maart 2021 kunt u uw briefstem afgeven bij het afgiftepunt in de hal van het gemeentehuis. Het afgiftepunt is geopend, op werkdagen, van woensdag 10 maart t/m dinsdag 16 maart van 9.00 – 17.00 uur en woensdag 17 maart van 7.30 – 21.00 uur.

Meer informatie en een handig filmpje met een uitleg over briefstemmen vindt u op elkestemtelt.nl en op www.valkenswaard.nl/verkiezingen.

Uw stem uitbrengen in een stemlokaal
U bent welkom in het stemlokaal. Wilt u daar stemmen, dan doet u vooraf de gezondheidscheck. Die vindt u bij uw stempluspas die u heeft ontvangen. Heeft u één van de vragen met JA beantwoord? Machtig dan iemand anders zodat uw stem niet verloren gaat.

Als u gaat stemmen in een stemlokaal, heeft u een stempluspas, een identiteitsbewijs en een mondkapje nodig.

Uw stem uitbrengen door iemand te machtigen
Het kan zijn dat u niet zelf naar het stembureau kunt of wilt gaan. Dan is het mogelijk om een andere kiezer voor u te laten stemmen. Dit heet stemmen bij volmacht.

Iemand anders voor u laten stemmen (volmacht)
Kunt u niet stemmen op 15, 16 of 17 maart? Dan kunt u iemand anders voor u laten stemmen door een volmacht te geven. Elke kiezer mag maximaal drie volmachten aannemen. Een gemachtigde moet een volmachtstem altijd gelijktijdig met de eigen stem uitbrengen.

Een andere kiezer machtigen kan op 2 manieren:
1. Stempas omzetten in een volmacht
Voorwaarde is dat de gemachtigde persoon op 1 februari 2021 staat ingeschreven in de BRP in Valkenswaard en kiesgerechtigd is. Vul samen de achterzijde van de stempas in en geef hem samen met (een kopie van) uw legitimatiebewijs mee aan de gemachtigde. Dit kan tot op de verkiezingsdag (17 maart 2021).

2. Schriftelijke volmacht
Wilt u een kiezer buiten Valkenswaard machtigen? Maak dan gebruik van een schriftelijke volmacht. Het formulier is verkrijgbaar bij het Klantcontactcentrum of u kunt het downloaden op onze website www.valkenswaard.nl/verkiezingen. Het formulier moet uiterlijk vrijdag 12 maart 2021, 17.00 uur bij het Klantcontactcentrum binnen zijn.

Stemmen in een andere gemeente (kiezerspas)
Wilt u uw stem uitbrengen in een andere gemeente? Dan heeft u een kiezerspas nodig.
De kiezerspas kunt u aanvragen tot vrijdag 12 maart, 17.00 uur bij het Klantcontactcentrum. Neem uw stempas en geldig legitimatiebewijs mee.
Doet u liever een schriftelijke aanvraag ? U kunt het formulier downloaden op onze website www.valkenswaard.nl/verkiezingen. De aanvraag moet uiterlijk op vrijdag 12 maart 17.00 uur zijn ingediend bij het Klantcontactcentrum.


Stemlocaties in Valkenswaard

Op maandag 15 en dinsdag 16 maart
• Gymnastiekzaal ’t Gegraaf, Past. Heerkensdreef 23
• Theater de Hofnar, de Hofnar 10
• H. Martinuskerk, Bergstraat 15
• Ons Dommels Plèkske, van Bruhezedal 1 (ingang achterkant Sporthal de Belleman)

Op woensdag 17 maart
• Buurtgebouw De Horizon, Amundsenstraat 5
• Speeltuin Geenhoven, Hoppenbrouwers 15
• Ontmoetingscentrum De zoete inval, Nieuwe Waalreseweg 38
• Gymnastiekzaal ’t Gegraaf, Past. Heerkensdreef 23
• Carolus gebouw, Oranje Nassaustraat 8
• Scholengemeenschap Were Di, Merendreef 1
• Gemeentehuis, de Hofnar 15
• Theater De Hofnar, de Hofnar 10
• H. Martinuskerk, Bergstraat 15
• Dommelsche Bierbrouwerij, Brouwerijplein 85
• Sporthal de Belleman, Bruninckxdal 2
• Ons Dommels Plèkske, van Bruhezedal 1 (ingang achterkant Sporthal de Belleman)
• Clubgebouw 't Heike V.V. Dommelen, Loonderweg 15
• Het Dorpshuis, Dorpsstraat 55
• Ontmoetingskerk, Julianastraat 12
• Mariakerk, Warande 8 (ingang Warandeplein)

Alle stemlokalen zijn toegankelijk voor mindervaliden en geopend van 07.30 uur tot 21.00 uur.
• Zorgcentrum Kempenhof, Antwerpsebaan 3, is een bijzonder stembureau met beperkte toegang. Alleen bewoners en personeel kunnen hier hun stem uitbrengen op woensdag 17 maart, van 10.00 tot 13.00 uur, zonder dat andere kiezers het gebouw betreden. Vanaf 13.00 uur is dit stemlokaal gesloten.

Informatie over verkiezingen vindt u op onze website www.valkenswaard.nl/verkiezingen Met vragen kunt u ook terecht bij het Klantcontactcentrum, telefoonnummer (040) 2083444.


Thema-avond Stemmen doe je zo (Uitleg in gewone taal)
Stemmen, hoe doet u dat? Op wie gaat u stemmen? En die stemwijzer, die is al helemaal niet te begrijpen.

Op woensdag 10 maart organiseert Stichting Steunwiel haar thema-avond over de verkiezingen. Tijdens deze avond:
• Helpen ze u door de stellingen van de Stemwijzer heen
• Geven ze uitleg hoe u moet stemmen
• Krijgt u van Steunwiel (als u wilt) een pakket met informatie over de verkiezingen.

Vanwege de corona-maatregelen organiseert Steunwiel een live uitzending waar u zich voor kunt opgeven. Bij het opgeven ontvangt u een toegangscode voor de uitzending. Geef daarbij ook uw adres op, dan sturen we ook een pakketje op met informatie over de verkiezingen. Tijdens de uitzending kunnen alle deelnemers vragen stellen.

Wanneer : Woensdag 10 maart 2021
Hoe laat : 20.00 (acht) uur tot 22.00 (tien) uur
Waar : Online
Deelname : Gratis
Aanmelden : aanmelden@stemmendoejezo.nl

Steunwiel is een stichting uit Eindhoven die mensen helpt met een licht verstandelijke beperking of zwakbegaafdheid. Kijk ook op de website: stemjijook.nl.


Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug
Advertentie
Advertentie