Luister
muziek
31 maart 2021 - 11:25
Deel dit artikel:

Wethouder Mieke Theus brengt 'wortelenstamp'

“Het was zo leuk, we raakten niet uitgepraat”, vertelt wethouder Mieke Theus die met een pot zelf getrokken runderbouillon, een portie ‘wortelenstamp’ en paaseitjes langs ging bij mevrouw. “We kenden elkaar niet, maar voor we het wisten hadden we het over van alles.”

valkenswaard24
  / Gemeente Valkenswaard
  • Beeld - Gemeente Valkenswaard
Advertentie

De aanleiding voor haar bezoek was een actie van de stichting Met je Hart Valkenswaard, “maar het past ook helemaal bij de campagne 'Valkenswaard Oog voor Iedereen'”, vertelt Theus. “Alleen samen komen we door deze periode heen. Oog hebben voor elkaar is nu belangrijker dan ooit. Maar hoe doe je dat binnen de maatregelen? Lekker koken voor iemand is eenvoudig te doen. Je maakt wat extra en vraagt je af wie je er blij mee kan maken. Je brengt het langs, maakt een praatje op 1,5 meter afstand en je zal zien hoe leuk het is.”

Het vraagt volgens Theus om wat extra creativiteit om in contact te blijven. "Mijn zoon die op de Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg zit, zit in een vriendengroep die elkaar de meest gekke opdrachten geeft. Ik ken ook een kookclub die nu niet bij elkaar kan komen, maar die leden hebben afgesproken dat op vrijdag één van hen soep kookt en die rondbrengt naar de anderen. Ze sturen elkaar daarna een foto van dat ze het opeten. Zo kan er meer dan je denkt. Ik hoop dat we samen allemaal manieren vinden om elkaar de helpende hand toe te steken.”

Download de gratis app van Cranendonck24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug
Advertentie
Advertentie