Luister
muziek
19 april 2021 - 11:23
Deel dit artikel:

176 kinderen uit Valkenswaard kregen steuntje in de rug van Leergeld

Vorig jaar hebben 176 kinderen uit Valkenswaard een steuntje in de rug gekregen van stichting Leergeld. Dit betreft kinderen die ofwel uit eigen middelen door Leergeld, ofwel uit middelen van andere fondsen via Leergeld geholpen zijn.

valkenswaard24
  / Redactie
  • Beeld - Pixabay / Foto ter illustratie
Advertentie

In totaal heeft de stichting 263 (unieke) kinderen een steuntje in de rug gegeven. Ook nog eens 87 kinderen uit Waalre namelijk. Het aantal geholpen kinderen ligt vergeleken met een jaar eerder ongeveer 10 procent hoger. In totaal telt de stichting 491 aanvragen om hulp. Dit zijn er vergeleken met 2019 duidelijk minder (- 25 procent). "We mogen hieruit concluderen dat er gemiddeld per kind minder aanvragen zijn gedaan. Met deze ondersteuning is een bedrag van 65.000 euro gemoeid. De totale uitgaven zijn hiermee iets lager dan in het voorgaande jaar", zegt Leergeld in hun jaarverslag.

Kinderen mee laten doen
De doelstelling van Leergeld is om kinderen te laten participeren in de samenleving. Mee kunnen doen is voor kinderen en jongeren van groot belang voor hun ontwikkeling. Helaas is het voor een aantal kinderen om financiële redenen niet mogelijk mee te doen aan zaken die voor hun leeftijdgenootjes heel gewoon zijn. De ouders van deze kinderen kunnen het lidmaatschap van sportverenigingen niet betalen. Ook kunnen deze kinderen niet naar muziekles, niet naar de scouting en in vele gevallen niet meegaan met (soms erg dure) schoolreisjes. Hierdoor dreigen zij in een sociaal isolement te geraken. ”Alle kinderen mogen meedoen” is het motto van Leergeld Nederland. In dit streven werkt Leergeld met vele partners samen.

Heb jij ook moeite met het betalen van de hobby van je kind, de laptop voor school of het schoolreisje door de coronacrisis, een scheiding, overlijden, et cetera? Kan je kind vanwege een gebrek aan geld niet meedoen met leeftijdsgenootjes net zoals 315.000 andere kinderen in Nederland? Misschien kan Stichting Leergeld Valkenswaard/Waalre je financieel ondersteunen.

Contact opnemen
Wilt je weten of je in aanmerking komt voor financiële ondersteuning voor je kind(eren), kijk dan op leergeld.nl/valkenswaard of neem contact op met één van onze vrijwilligers op één van de volgende telefoonnummers:
06 430 057 35 voor Ineke (Valkenswaard) Voor gezinnen met achternaam A t/m M
06 2891 2192 voor Hanneke (Valkenswaard) Voor gezinnen met achternaam N t/m Z
06 2445 2302 voor Manon (Waalre)

Direct bereikbaar dinsdagmorgen tussen 09.00 uur en 11.30 uur. Op andere momenten kun je de voicemail inspreken.

Of stuur een mailbericht naar leergeldvalkenswaard@outlook.com. Zij kunnen vaak al snel aan de hand van een aantal vragen een inschatting maken of je in aanmerking komt voor financiële ondersteuning.

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug
Advertentie
Advertentie