Luister
muziek
26 april 2021 - 16:12
Deel dit artikel:

'Onze' Evert heeft een lintje gekregen: 'Vreselijk sympathiek en ontzettend veel energie'

Evert Meijs: een duizendpoot met ontzettend veel energie. Niet voor niets dat hij maandag een lintje ontving. Hij schrijft al enige tijd tal van prachtige verhalen voor Valkenswaard24, maar doet nog veel meer. In dit artikel komen de mensen aan het woord die de tomeloze inzet van Evert van dichtbij meemaken.

valkenswaard24
  / Stijn van Mierlo
  • Beeld - Michael van Tol / Igor Vermeer
Advertentie

René van Nieuwkuijk (Cordaad Welzijn)
“Evert is actief bij onze vriendendienst. Hij bezoekt mensen die behoefte hebben aan sociaal contact. Zo heeft hij een hele periode wekelijks de man (van de initiatiefnemer voor het lintje voor Evert) bezocht. Evert ging met hem fietsen en zorgde voor een duofiets, zodat ze eropuit konden blijven gaan. Inmiddels zit de man in een zorginstelling, maar ze komen nu nog steeds bij elkaar. Ook gaat Evert namens Cordaad Welzijn nog steeds langs bij mensen.

Als je met Evert een bakkie koffie gaat drinken en je vertelt over iets wat je heel erg leuk vindt, is de kans heel groot dat hij ook aansluit bij die activiteit waarover je verteld hebt. Hij weet overal wat van en vindt alles heel erg leuk. Het moet altijd te maken hebben met wat mensen boeit. Als voorbeeld: we hadden een samenkomst bij ons en vernam Evert van iemand dat die uit Groningen komt. En even later speelde hij in de Valkenswaardse kerk het Groningse volkslied voor die persoon. “Je moet wel even luisteren, dit speel ik voor jou.””

Cor Nooijen (Beiaardier)
“Op een dag benaderde Evert mij of hij in Son op de beiaard kon spelen. Hij was daarvoor al naar de hoge toren in Valkenswaard gelopen om dit aan de beroepsbeiaardier te vragen. “Ga maar naar Cor Nooijen in Son”, zei hij tegen Evert. Zo kwam ik met hem in contact. Hij bleek ontzettend muzikaal te zijn. Nu komt hij regelmatig vanuit Valkenswaard te voet naar Son om op de beiaard te spelen en loopt dan weer terug. Omdat hij ook aan het oefenen is voor de voetreis naar Santiago de Compostella.

Een keer was hij in New York en dacht: Ik moet toch in de grootste toren van Amerika een carillon spelen. Hij ging in de winter naar boven en speelde daar. Sommige toetsen waren vastgevroren omdat het zó koud was. Die hangen in de open lucht. Op vakanties gaat hij ook altijd uitzoeken waar een carillon staat en wil hij daarop spelen.

Evert is een heel gezellig en sympathiek persoon. Hij is heel erg contactueel en vrolijk. Ook is hij vreselijk sympathiek en is buitengewoon goed in wat hij doet."

Harrie Meeuwissen (Molenaar)
"Evert is sinds 2003 vrijwillig molenaar op de Napoleonsmolen in Hamont. Hij werkt met de collega’s om de molen te onderhouden als monument en de molen als levende te laten draaien en te tonen aan de bezoekers.

Hij is een getalenteerde gids die de bezoekers kan boeien met het verhaal van de geschiedenis van de molen en het ambacht zoals dat eeuwen door de molenaar is uitgevoerd. Door zijn geschiedenis als onderwijzer is hij bijzonder begaafd om kinderen rond te leiden in de molen.

Evert is een aangename collega die iedereen kan aanmoedigen en een bemiddelend persoon om samen te werken. Door zijn brede maatschappelijke interesse is hij een vriend van vele mensen die hem ontmoet hebben."

Marc Cleutjens (Brabants Centrum/journalist)
"Evert en ik gaan heel ver terug. Hij woont nu in Valkenswaard, maar kwam daarvoor uit Achel. Hij is geboren in Boxtel. Onze geschiedenis gaat terug tot ik een klein manneke was en hij al iets groter. Hij was de vriend van mijn buurmeisje. En dat buurmeisje is Trudy, de huidige vrouw van Evert. Dus die ken ik ook al zo lang ik er ben.

In de tijd in Boxtel is hij altijd voor de heemkundekring bestuurslid geweest en heeft ongelofelijk veel publicaties geschreven. Dat deed hij met ontzettend veel toewijding. Hij lanceerde het ene na het andere boek. Wat ik zelf heel bijzonder vind is het Boxtelse straatnamenboek. Van iedere straat in Boxtel heeft hij toen onderzocht waar de naam vandaan kwam. Als journalist maak ik daar nu nog wel eens gebruik van. Bijgedragen aan het lokale geschiedkundige onderzoek.

Het is een hele warme, vrolijke en uitbundige man. Altijd aandacht voor wat jij te vertellen hebt. Geïnteresseerd, belangstellend en meelevend. Als hij ergens aan begint, dan gaat hij er ook voor 200 procent voor."

François van Gennip (HAC Weekblad)
"Vanaf het ontstaan van onze krant in 2009 schrijft Evert belangeloos voor onze krant. Hij doet dit met zijn hele eigen kijk op de wereld: vanuit zijn interesse in de geschiedenis van onze regio, en zijn enthousiasme voor cultuur en voor mensen, zorgt Evert dat onze krant, wekelijks, zonder aflaten, een bijzonder stuk redactie kan plaatsen.

Zijn verhalen hebben vaak een menselijke insteek met een informatieve kant. Dit soort artikelen schrijft hij vrijwillig, in eigen tijd en uit eigen interesse. Als Evert iets oppakt, dan doet hij dat goed. Voor zijn artikelen volgde hij fotografielessen zodat hij ook beeldmateriaal kon aanleveren. Ook geeft hij voor HAC Weekblad gastlessen op lagere scholen, om kinderen in aanraking te brengen met journalistiek.

Evert is een fantastisch mens, met aandacht en respect voor iedereen. Dat blijkt niet alleen uit de 730 artikelen die hij voor ons geschreven heeft, dit weten wij ook uit eigen ervaring."

Stijn van Mierlo (Valkenswaard24)
"We zijn nu een jaar actief met het onlineplatform Valkenswaard24. En Evert mag ik gerust een van de drijvende krachten noemen. Wekelijks schrijft hij als verslaggever de mooiste verhalen over dingen die spelen in Valkenswaard en omgeving. Het mooiste vind ik de verhalen die hij maakt over mensen. Hij weet als geen ander een persoon op een prachtige manier te belichten en te omschrijven. En dat met schitterende foto’s erbij.

Het is een ontzettend creatieve man, die volgens mij nog altijd vol zit met tal van ideeën voor mooie verhalen. Hij klopt bijna dagelijks bij ons aan om zijn verhalen te delen. Als je Valkenswaard24 volgt, dan kun je ook echt niet om de artikelen van Evert heen.

Maar los daarvan is het bovenal een hele lieve man. Hij heeft het hart op de goede plek en is altijd in voor een praatje. Met alles wat hij voor de gemeenschap doet, heeft hij zéker dit lintje verdiend."

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug
Advertentie
Advertentie