Luister
muziek
01 Mei 2021 11:02
Deel dit artikel:

Marktkooplieden van non-foodkramen verheugd terug te zijn in Valkenswaard

Ook al kunnen ze nog niet op de gebruikelijk Markt staan langs de Eindhovenseweg, totdat de werkzaamheden daar klaar zijn, eigenaren van de kramen zijn blij dat gemeente Valkenswaard gelegenheid schept om hun waar op het Carillonplein uit te stallen.

valkenswaard24
  / Bernice Dings
  • Beeld - Bernice Dings
Advertentie

Fientje, van marktkraam lingerie en badmode Heuvelina’s is 73 jaar en staat al 55 jaar op de markt in Valkenswaard. Vroeger deden ze zeven markten aan in de week, nu nog maar twee. Dat ze het afgelopen jaar wel wat klanten hadden op afspraak in hun hal in Eindhoven, het was nog geen dertien procent van hun normale omzet. “Eindelijk zijn we nu weer onder de mensen”, vertelt Fientje. “Het contact met de klanten is het fijnste. En we hopen dat de Belgen ook weer komen.”

Alex Aarts van Water Pearls beaamt dat de online omzet geen zoden aan de dijk zet. Ook hij is blij weer op de markt te staan. “Dit mis je gewoon. Ik heb het huis geschilderd in de afgelopen tijd en daar ben je op een gegeven moment wel klaar mee.”

Borden, lijnen en stickers
De opzet tussen de marktkramen is ruim genoeg om de afstand te kunnen bewaren en je ziet overal borden, lijnen en stickers om de anderhalve meter aan te geven. Marktgangers zijn er al aan gewend. “Het is fijn dat de markt weer compleet is. Ook al is het weer vandaag wat minder in vergelijking met Koningsdag, we komen hier graag”, vertelt een bezoeker.

Een andere marktkraameigenaresse vertelt: “Mijn man is herstellende van corona, al drie maanden. Hij is nog niet in staat hier te staan. Normaal draaien we vijf markten, hier komen we nou eens in de twee weken.” Desondanks zijn ook zij opgelucht, dat ze weer ‘open’ kunnen.

Jochem Walravens van Pewatex heeft al een drukke morgen gehad. “Onze klanten vinden het prettiger om de sokken te zien en te voelen, dan alleen online te kopen. En ook om te kunnen kiezen uit de verschillende kleuren.” Meer mensen zijn gaan wandelen doordat ze thuis kwamen te zitten met de coronamaatregelen. Dat hebben ze gemerkt en plukken daar de vruchten van.

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug
Advertentie
Advertentie