Luister
Live
3 mei 2021 - 15:58
Deel dit artikel:

Voortgang van aanpak wateroverlast in Valkenswaard

De komende tijd gaat de gemeente aan de slag met een aantal maatregelen om (regen)wateroverlast aan te pakken. Deze maatregelen zijn onderdeel van een groter pakket aan duurzaamheidsactiviteiten. Er is nu op de website van de gemeente een actueel overzicht beschikbaar van wat er de komende tijd op de planning staat aan maatregelen en rioolwerkzaamheden.

valkenswaard24 / Redactie • Beeld - Archief | Wateroverlast na noodweer op 27 juni 2020

Sinds het najaar van 2020 is de gemeente in gesprek met een aantal bewoners die flinke wateroverlast hebben ervaren na de extreme regenval in juni 2020. Onderwerp van gesprek is de oorzaak van de wateroverlast en wat de mogelijke oplossingen hiervoor zijn.

Oorzaken
Door de klimaatverandering komen extreme buien steeds vaker voor. Bij deze korte en hevige buien kan het riool niet al het regenwater opvangen en afvoeren. Hierdoor blijft overtollig regenwater op straat staan, met mogelijke overlast voor bewoners tot gevolg.

Behalve de grootte van het riool, is er veel verhard oppervlak in de gemeente. Ook komt het regenwater van veel woningen en gebouwen nog op het riool uit. We zoeken daarom samen met bewoners en bedrijven naar mogelijkheden om wateroverlast in de toekomst te voorkomen.

Maatregelen en oplossingen
Die mogelijkheden zijn er door onze gemeente te ‘vergroenen’ en door bij zoveel mogelijk woningen en andere panden, de regenwaterafvoer af te koppelen van de riolering. Daar kun je zelf als inwoner ook actief aan meewerken. Kijk bijvoorbeeld eens bij valkenswaard.nl/afkoppelen.

Daarnaast pakt de gemeente dus de riolering zelf aan en de regenwaterafvoer in diverse straten. Een overzicht van alle geplande werkzaamheden vind je op valkenswaard.nl/wateroverlast.

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:

Reageren

Ga terug