Luister
muziek
7 mei 2021 - 11:00
Deel dit artikel:

Zien we dat nou goed? Tour de France 2025 mogelijk dwars door Valkenswaard

Een Tour de France in Valkenswaard. Het klinkt als een grap, maar als we gemeente Rotterdam moeten geloven, zijn ze het echt van plan. Volgens hun bidbook moet de derde etappe in 2025 dóór of vlak lángs onze gemeente lopen.

valkenswaard24
  / Redactie
  • Beeld - Gemeente Rotterdam
Advertentie

De gemeenten Rotterdam en Den Haag willen dolgraag de Tour de France in 2025 naar Nederland halen. Het doel is om de proloog in Rotterdam te laten verrijden, gevolgd door een etappe met start in Rotterdam en aankomst in Den Haag. Donderdag overhandigden burgemeester Ahmed Aboutaleb van Rotterdam en burgemeester Jan van Zanen van Den Haag het bidbook aan Tourdirecteur Christian Prudhomme. Hierin staan ook hun voorstellen voor de ritten vanaf Rotterdam. Burgemeester Aboutaleb: "De Tour de France is een wielerwedstrijd van absolute wereldklasse."

Dwars door Eindhoven en Valkenswaard
In het bidbook worden drie wedstrijddagen voorgesteld. De derde dag zou de etappe moeten lopen van Rotterdam naar Valkenburg. Hierbij is een routekaart vrijgegeven. Als we daar goed naar kijken, zien we dat de route door Eindhoven loopt, langs de A2 naar beneden, om Weert heen, om vervolgens via de grens met Duitsland naar Valkenburg te koersen. Maar het lijkt er ook écht op dat de route vlakbij Valkenswaard loopt. Het kan in ieder geval niet veel schelen. Welke plaatsen daadwerkelijk aangedaan worden, is nog niet bekendgemaakt.

De beslissing over 2025 valt naar verwachting volgend jaar. Tourorganisator ASO heeft uiteindelijk een beslissende stem in de definitieve route.

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug
Advertentie
Advertentie