Luister
muziek
8 mei 2021 - 11:15
Deel dit artikel:

Sterrenrestaurant Eden opent pop-upterras op De Statie

Sterrenrestaurant Eden heeft een pop-upterras geopend op De Statie in Valkenswaard. Aan de Frans van Beststraat kunnen bezoekers vanaf nu genieten van een drankje en gerechtjes van de menukaart.

valkenswaard24
  / Stijn van Mierlo
  • Beeld - Thijs Verleg
Advertentie

“We willen heel graag weer aan de slag”, licht sommelier en eigenaar Robin Groos toe. “Een hele periode hebben we niet meer kunnen doen dan thuismenu’s.” Met het pop-upterras kunnen ze eindelijk weer gasten ontvangen. Iets wat ze bij hun eigen pand aan de Eindhovenseweg niet kunnen, omdat ze daar geen terrasruimte hebben.

De heropening van de terrassen is een stap in de goede richting voor veel horecaondernemers. Zo ook voor Robin en zijn compagnon en chefkok Herman Cooijmans. “In het afgelopen jaar hebben we telkens voorspellingen gedaan, maar die kwamen telkens niet uit. Dat is heel demotiverend. Dus dat doen we nu ook niet meer. We zijn al lang blij dat we hier het terras hebben kunnen openen. Hopelijk kunnen we zo snel mogelijk weer in ons eigen pand aan de Eindhovenseweg aan de slag”, zegt Robin.

Passie uiten op andere manieren
Maar eigenlijk heeft Eden het hartstikke goed gedaan in de coronatijd, vertelt Robin. “Aan het begin van de tweede lockdown hebben we een andere pop-up gehad, in Eindhoven. Dat was een drive-thru. Daar hebben we gerechten in de auto’s geserveerd. We vinden het leuk om bezig te blijven.” Verder hebben ze rond Kerst thuisboxen ontwikkeld. Daarna is het jaar afgesloten met een oliebollenkraam. “Oliebollen met verschillende smaken.” Later zijn ze weer verdergegaan met thuismenu’s. Nu is de tijd aangebroken om hun eigen pop-up te gaan draaien in Valkenswaard. “We proberen zo onze passie te uiten op andere manieren.”

Borrel en lunch
Restaurant Eden kan nog niet de volledige menu’s serveren. Het zijn tot nu toe alleen kleine gerechtjes. “Het is wat laagdrempeliger, meer gericht op de borrel en lunch. We hebben daarnaast lekkere wijnen en cocktails bijvoorbeeld. Het moet gewoon leuk en gezellig zijn.”

Het terras van Restaurant Eden is iedere donderdag tot en met zondag van 12.00 uur tot 18.00 uur geopend. Afhankelijk van de coronamaatregelen kunnen deze tijden in de toekomst afwijken.

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug
Advertentie
Advertentie