Luister
muziek
7 mei 2021 - 15:59
Deel dit artikel:

Stefan Segers neemt na 20 jaar afscheid als voorzitter van scouting Dick van Toor

Stefan Segers heeft afscheid genomen als voorzitter van scoutinggroep Dick van Toor in Valkenswaard. Stefan was twintig jaar groepsvoorzitter en heeft veel voor de groep betekend. Hij blijft nauw betrokken bij de scoutinggroep, maar dan in een andere, minder intensieve rol.

valkenswaard24
  / Scouting Dick van Toor
  • Beeld - Evert Meijs
Advertentie

Ongeveer twintig jaar geleden startte Stefan, in samenwerking met vicevoorzitter Theo van der Aalst, met zijn eerste taken als voorzitter. Als snel rolde hij in deze functie en nam hij in 2003 het voorzitterschap volledig over van Huub van Gerven.

In de jaren dat Stefan voorzitter was, heeft hij veel voor de groep betekend en was zijn inzet enorm. In de eerste jaren was er vooral veel aandacht voor het opknappen van de faciliteiten en het bevorderen van de (brand)veiligheid in en om de blokhutten. Zo zijn in 2007 en 2008 twee nieuwe keukens geïnstalleerd, is er een brandmeldinstallatie aangelegd en zijn overal de brandladders vervangen door vaste brandtrappen. Veel van de werkzaamheden zijn door eigen leden en bevriende professionals gedaan.

Multicul(t)inair en Duck van Toor Race
"De zelfwerkzaamheid binnen Dick van Toor is groot en Stefan heeft dat altijd sterk gestimuleerd", zegt de scouting. In zijn periode als voorzitter hebben ook de evenementen Multicul(t)inair en de Duck van Toor Race het levenslicht gezien. "Geweldige, jaarlijks terugkerende evenementen die de scoutinggroep goed op de kaart hebben gezet."

Tegenslagen
In zijn twintig jaar voorzitterschap kende Stefan ook behoorlijk wat zorgen. Zo overleed zijn vicevoorzitter vrij plotseling, waren er strubbelingen met de gemeente en werd fraude gepleegd waardoor Dick voor Toor in financieel zwaar weer terecht kwam. "Stefan heeft zich echter altijd sterk gemaakt voor de groepen en zette zich onvoorwaardelijk en met tomeloze energie in om tegenslagen te boven te komen. Hiervoor heeft hij vele gesprekken gevoerd met de gemeente, verenigingen en andere betrokkenen. Daarnaast maakte Stefan altijd tijd voor contact met de leden en de ouders van leden. Hij maakte van de groep een hechte club mensen."

Los van zijn bestuurlijke activiteiten heeft Stefan ook altijd klaar gestaan om de speltakken te ondersteunen. Zo is hij tien jaar kookstaf geweest bij de Welpen Impeesa-horde en zette hij zich in voor de organisatie van verschillende jubileum weekenden. Ook organiseerde Stefan de jaarlijkse deelname van Dick van Toor aan de bedevaart naar Handel.

Jubileum
Het 75-jarig jubileum van de scoutinggroep kon vorig jaar helaas niet gevierd worden. Maar wat in het vat zit, verzuurt niet. Op een later moment komen er zeker nog festiviteiten en kan eindelijk een ander levenswerk van Stefan bewonderd worden: een museum over 75 jaar Dick van Toor.

Al met al vele mooie daden die de groep hebben gemaakt tot wat die nu is. Vooral dankzij de inzet van Stefan Segers ligt er nu een mooie basis voor de toekomst waar het nieuwe bestuur en de leden nog jaren op kunnen voortbouwen.

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug
Advertentie
Advertentie