Luister
Live
9 mei 2021 - 16:18
Deel dit artikel:

550 kilometer hardlopen: deze helden trainen in Valkenswaard voor Roparun

De Pinksterdagen staan al jaren met rood omcirkeld in de agenda’s van leden van Team065. Dat is namelijk het moment dat het team meedoet met de Roparun, de hardlooptocht voor het goede doel die in estafettevorm wordt afgewerkt. Corona zorgde er helaas voor dat de editie van 2020 werd afgelast en die van 2021 is verplaatst naar oktober. Dan vindt de dertigste editie plaats. Maar daar willen de leden van Team065 niet op wachten en ze gaan met Pinksteren 550 kilometer afleggen, non-stop in estafettevorm, verdeeld over vier locaties in Nederland, waaronder Valkenswaard.

valkenswaard24 / Stijn van Mierlo

De andere locaties zijn Laren, Ermelo en Rosmalen. Zo wordt er voldaan aan de coronarichtlijnen. Voor locatie Valkenswaard is het basiskamp in de Houtvesterwei. Teamcaptain Marleen van Beek zal hier de rol van masseur vervullen en dochter Aniek gaat dan als fietser actief zijn. Met een speciale app kunnen we het estafettelopen vormgeven.

Team Laren begint, twee lopers welke elkaar om de kilometer aflossen gedurende 18 kilometer. Daarna komt team Valkenswaard voor 18 kilometer. Hierna geven zij het digitale stokje door aan Ermelo, waarna Rosmalen aan de beurt is en dan mag Laren weer. Dit gaat het team proberen 50 uur vol te houden, dag en nacht, zon of regen. Tezamen gaan zij 550 kilometer lopen én fietsen, want de fietsers ondersteunen en navigeren onderweg. De start is zaterdagochtend 22 mei en de laatste kilometer zal volbracht worden op maandag 24 mei.

Steentje bijdragen
Iedereen kan een steentje bijdrage aan de Roparun en meedoen met Team065 aan de virtuele Roparun tijdens het weekend van 22 tot en met 24 mei of 2 en 3 oktober. Wandel, loop of fiets in één van deze weekends 5,10 of 15 kilometer en doe virtueel met ons mee. Je ontvangt dan een medaille. Inschrijven kan via team065.nl.

Team065 heeft teamleden uit onder andere Valkenswaard en Veldhoven. Vorig jaar heeft dit team er voor gezorgd dat er twee koppelbedden gerealiseerd konden worden voor Stichting Valkenhof in Valkenswaard.

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:

Reageren

Ga terug