Luister
Live
14 mei 2021 - 11:00
Deel dit artikel:

Samen voor Valkenswaard richt jongerenafdeling op

De Valkenswaardse politieke partij Samen voor Valkenswaard (SvV) richt een jongerenafdeling op. Daartoe heeft de ledenvergadering van SvV unaniem op 12 mei besloten. Hierin zullen diverse Valkenswaardse jeugdgroepen worden vertegenwoordigd.

valkenswaard24 / Stijn van Mierlo • Beeld - Gemeente Valkenswaard

SvV krijgt al langere tijd berichten dat jongeren zich niet gehoord voelen door de politiek. Toen de kans zich voordeed om met enkele van hen aan tafel te gaan, was het plan al snel gesmeed. Chris van Deursen, Loek Timmermans en Bryan Daris willen deze kar graag trekken. Zij willen ook actief andere groepen hierbij betrekken.

Het is hun een doorn in het oog hoe Valkenswaard verandert van een bruisende gemeente naar een grijze muis, stelt de partij in een persbericht. Het wegvallen van grote evenementen, de problemen rond het Eurocircuit maar ook woningbouw baren hun zorgen. Chris van Deursen daarover: “Als je iets wilt veranderen, moet je ook zelf stappen zetten. Klagen alleen helpt niet. Valkenswaard moet weer gaan bruisen. En de jeugd heeft daarvoor een belangrijke sleutel in handen, maar dan moeten ze zich wel laten horen.” Bryan Daris vult daarbij aan: “Het wegvallen van bijvoorbeeld de midzomerfeesten en het Vogelverschrikkersfestival zijn tekenend voor de Valkenswaardse situatie. En een woning kun je hier al nauwelijks meer krijgen. Er moet écht iets veranderen.”

Jonge partij
Namens SvV zijn Evi van de Ven en Fred Emmerik hun contactpersoon. Zeker die laatste is reuzeblij met de stap die gezet kan worden door een partij die pas drie jaar bestaat.
Binnenkort wordt de jongerenafdeling officieel. Het is nu aan de jongeren om hun geluid en ideeën te laten horen. SvV zal dat geluid actief verwoorden in en buiten de raad.

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:

Reageren

Ga terug