Luister
muziek
17 mei 2021 - 11:15
Deel dit artikel:

Waterschappen lanceren de Waterbazenwandelingen

Met de gratis Doe- en ontdekgids kun je al wandelend aan de slag met opdrachten en waterweetjes. Onderweg ontdek je wat jij kunt doen voor schoon en voldoende water, check je de waterkwaliteit of spot je tegeltuinen, regentonnen of wadi’s. Kies zelf waar je gaat wandelen: in de natuur, in de stad of op een dijk. Hoe meer opdrachten je doet, hoe meer je een Waterbaas wordt.

valkenswaard24
  / Redactie
  • Beeld - Pixabay / Foto ter illustratie
Advertentie

Steeds meer mensen dragen bij aan schoon en voldoende water. Dat is makkelijker dan je denkt. Met kleine aanpassingen in en om het huis kun je al veel bereiken. Zoals hoosbuien opvangen met een regenton, je auto een duurzame wasbeurt geven in de wasstraat of zwerfvuil rapen langs de waterkant. Met de campagne Waterbazen willen de waterschappen zoveel mogelijk Nederlanders betrekken bij hun werk. En ze prikkelen om zelf ook waterbewust bezig te zijn.

Doe- en ontdekgids
De Doe- en ontdekgids van de Waterbazenwandelingen kun je gratis downloaden en is speciaal geschikt voor op je mobiele telefoon. Download de gratis Doe- en ontdekgids.

Waterschap De Dommel heeft mooie wandelroutes, zowel in de natuur als in de stad. Kies een wandelroute en ga met de Doe- en ontdekgids op pad.

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug
Advertentie
Advertentie