Luister
muziek
16 juni 2021 - 16:04
Deel dit artikel:

Daniëlle van de Donk met Oranjevrouwen naar Olympische Spelen

Daniëlle van de Donk uit Valkenswaard maakt deel uit van de selectie van de Oranje Leeuwinnen tijdens de Olympische Spelen. Dat heeft bondscoach Sarina Wiegman woensdag bekendgemaakt.

valkenswaard24
  / Redactie
  • Beeld - KNVB
Advertentie

De kans dat Van de Donk bij de selectie zou zitten was al erg groot. De laatste jaren is ze een onmisbare factor bij de Nederlandse ploeg. Het zal voor de oud-speler van SV Valkenswaard dus geen grote verrassing zijn geweest. Verder zijn het vooral de gevestigde namen die mee naar de Spelen gaan.

Van de selectie maken verder deel uit: Lineth Beerensteyn, Anouk Dekker, Merel van Dongen, Kika van Es, Sisca Folkertsma, Loes Geurts, Stefanie van der Gragt, Jackie Groenen, Renate Jansen, Dominique Janssen, Inessa Kaagman, Lize Kops, Lieke Martens, Vivianne Miedema, Aniek Nouwen, Victoria Pelova, Jill Roord, Shanice van de Sanden, Sherida Spitse, Sari van Veenendaal en Lynn Wilms. Nouwen (PSV) en Wilms (FC Twente) maken hun debuut in een eindronde. Kops (Ajax) keert na een afwezigheid door een hoofdblessure terug in de selectie.

Klapper tegen Noorwegen
De Nederlandse voetbalsters hebben dinsdagavond in Enschede herstel getoond na de 1-0 nederlaag eerder deze week tegen Italië. In het tweede oefenduel in aanloop naar de Olympische Spelen won de ploeg van Wiegman overtuigend met 7-0 van Noorwegen.
Het duel met de nummer twaalf van de wereldranglijst was het laatste moment voor de speelsters van Oranje om zich te bewijzen voordat Wiegman haar olympische selectie bekendmaakte.

Oefenwedstrijden en voor het 'echie'
Op 3 juli neemt Oranje het in Nederland op tegen Zuid-Afrika voor de zogeheten uitzwaaiwedstrijd. De KNVB moet de locatie van het duel nog bekendmaken. De eerste groepswedstrijd op de Olympische Spelen is op 21 juli tegen Zambia. Brazilië en China zijn de andere tegenstanders in de groep.

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug
Advertentie
Advertentie