Luister
muziek
19 juni 2021 - 16:05
Deel dit artikel:

Op sportpark Den Dries kunnen kinderen straks tal van sporten spelen met BSO

Kan jouw kind ook niet stil blijven zitten? Bij Sport BSO Den Dries kunnen alle kinderen van 4 tot en met 13 jaar uit Valkenswaard en Dommelen vanaf komende zomer na school terecht om te bewegen en te sporten. De nieuwe sport BSO ligt op het sportpark Den Dries, ideaal gelegen om van diverse sportfaciliteiten die het sportpark te bieden heeft gebruik te kunnen maken.

valkenswaard24
  / Redactie
  • Beeld - HSH architecten
Advertentie

Bij de sport BSO is plek voor veel verschillende typen sport. Denk aan buitensporten zoals tennis, hockey, rugby en voetbal, maar ook zaalsporten zoals judo, boksen, freerunnen en dansen. Kinderen kunnen op deze manier veel verschillende sporten uitproberen en erachter komen wat ze leuk vinden om te doen. Ook kunnen kinderen zwemles krijgen tijdens BSO-tijd. Swim's Cool biedt de zwemlessen aan via hun website en hier kun je jullie kinderen aanmelden: swimscool.net/inschrijving.

Outdoor
Er is geen betere plek voor toffe outdoor activiteiten dan bij BSO, want sport-BSO is gelegen in een groene omgeving in Valkenswaard. In deze bosrijke omgeving is genoeg ruimte waar de kinderen kunnen ravotten, klimmen en klauteren, maar ook voor toffe activiteiten als tokkelen en levend stratego. Er is zelfs een pumptrack waar je kunt skaten, fietsen en steppen. Of wat dacht je van een kabelbaan en klimroutes met diverse touwbanen tussen de bomen? Ideaal voor de sportieve ontdekkers.

Niet winnen of verliezen maar: plezier hebben
Sporten draait bij hen niet om winnen of verliezen, want sport is nog zo veel meer dan dat. Kinderen leren er veel over samenspel, over verschillende technieken en over de gezonde voordelen van sport. Daarnaast kunnen kinderen heel veel sporten ontdekken en er zo achter komen welke sport ze leuk vinden, want uiteindelijk draait het daarom: plezier hebben.

Duurzaamheid
Voor het gebouw wordt een hoge mate van circulariteit en duurzaamheid nagestreefd. Circulair bouwen is een methode om zo veel mogelijk producten en grondstoffen te hergebruiken en waarde-vernietiging te minimaliseren. De sport BSO in Valkenswaard wordt ondergebracht in het voormalige tennispaviljoen aan de Pastoor Heerkensdreef. Het pand niet slopen maar grotendeels hergebruiken, is een belangrijke eerste stap. Nieuwe gebouwonderdelen worden geselecteerd op lange levensduur en herbruikbaarheid. Daarnaast gaat het pand van het gas af en wordt het bijna energieneutraal. Het gebouw wordt voorzien van een begroeid dak en nieuwe gevelbekleding met een natuurlijke uitstraling en past zo ook qua beeld in deze groene omgeving.

Gratis vervoer
We halen kinderen helemaal gratis op bij alle scholen in Valkenswaard en Dommelen. Alle kinderen bij alle basisscholen in Valkenswaard & Dommelen kunnen dus gezellig komen sporten bij de sport BSO.

Op de hoogte blijven
Ze verwachten in augustus 2021 open te gaan. Wil je op de hoogte blijven? Stuur ze een e-mail en ze houden je op de hoogte van de verbouwing, de eerste resultaten en mogelijkheid tot aanmelden.

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug
Advertentie
Advertentie