Luister
muziek
20 juni 2021 - 09:13
Deel dit artikel:

Van voetballen op het veld naar online wereld: Vince Eijkens ondertekent unieke deal

Vince Eijkens, speler van JO17-1 van RKVV Dommelen, is niet alleen bedreven met voetballen op het veld, ook op het digitale veld is hij talentvol. Vince tekende onlangs een contract met ECV esports. Zij zijn de eerste professionele e-sportsorganisatie van Nederland. Sinds 2004 scouten en leiden ze e-sports-talenten op.

valkenswaard24
  / RKVV Dommelen
Advertentie

De meeste bekende namen van de hedendaagse Nederlandse e-sport zijn begonnen bij ECV. Denk hierbij aan Koen Weijland (presentator van onder andere Team Gullit en Edivisie), Dani Hagebeuk (e-sporter Ajax in de Edivisie), Renzo Oemrawsingh (e-sporter Vitesse en coach bij Team Gullit) en Stefano Pinna (e-sporter voor VVV in de Edivisie). Verder spelen Mark Groenland (Greenhopper) en Jason Glas, beiden namens ECV, dit seizoen voor Fortuna Sittard in de Edivisie.

Door de ervaring van ECV van de afgelopen jaren in de e-sports hebben ze een opleidingstraject ontwikkeld waarin alle aspecten van e-sports aan bod komt. Denk hierbij aan fysieke en mentale training. Personal coaching en trainingen om de stap naar een hoger niveau te kunnen gaan maken.

Contract Vince
Om uiteindelijk op 2 april het contract bij ECV te kunnen tekenen is er een jaar van hard werken aan vooraf gegaan, zoals kwalificatietoernooien op nationaal en internationaal niveau gespeeld en elk weekend Weekend League spelen. Het doel in de Weekend League was eerst Elite 1 halen, Dit betekent van de dertig wedstrijden er minimaal 27 winnen. Nadat Elite 1 werd behaald, waarbij het de ene week beter ging dan de andere week, werd het nieuwe doel 30-0.

Door het behalen van Elite 1 kun je 'verified speler' worden. Dit geeft de mogelijkheid om mee te doen aan de qualifiertoernooien van EA. In deze toernooien spelen ook professionals mee waardoor het niveau erg hoog is. Door een paar goede resultaten op de qualifiertoernooien behaald te hebben en goede resultaten in de Weekend League, stond Vince op de 217e plek van Europa en de twaalfde plek van Nederland op de PlayStation. Deze resultaten hebben ervoor gezorgd dat Vince bij ECV het contract heeft getekend.

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug
Advertentie
Advertentie