Luister
muziek
23 juni 2021 - 11:15
Deel dit artikel:

Gemeente zoekt leden voor Adviesraad Sport en Bewegen

Draag je sport en bewegen een warm hart toe en wil je een bijdrage leveren aan het Valkenswaardse sport- en beweegbeleid, dan zoekt de gemeente jou als lid van de Adviesraad Sport en Bewegen.

valkenswaard24
  / Gemeente Valkenswaard
  • Beeld - Pixabay / Foto ter illustratie
Advertentie

Beleid dat wordt gemaakt zonder dat inwoners voldoende zijn geconsulteerd, heeft weinig waarde. Een adviesraad speelt een belangrijke rol om nieuw beleid vorm te geven in afstemming met andere betrokkenen zoals sportverenigingen, gemeente, onderwijs, inwoners, zorg- en welzijnsprofessionals. Daarnaast gaat de Adviesraad Sport en Bewegen meedenken over diverse vraagstukken. De adviesraad bestaat uit vijf leden, inclusief één voorzitter. Alle functies zijn vacant.

Functie
De Adviesraad Sport en Bewegen functioneert onafhankelijk en zelfstandig. De Adviesraad Sport en Bewegen is dus geen onderdeel van de gemeente Valkenswaard. Leden van de adviesraad volgen de relevante ontwikkelingen, signaleren knelpunten en adviseren het college (gevraagd en ongevraagd). De gemeente en adviesraad werken samen aan het gemeentelijk beleid op het gebied van sport en bewegen.

Profiel
Wil je lid worden van deze adviesraad, dan vraagt de gemeente van je het volgende:

  • Als lid van de Adviesraad Sport en Bewegen ben je kundig en heb je een passie voor sport en bewegen. Je ben gemotiveerd, beschikt over goede sociale vaardigheden en bent collegiaal. Daarnaast heb je een sterke binding met wat er leeft binnen de gemeente en heb je een goed beeld van wat er speelt binnen de Valkenswaardse gemeenschap. Je dient geen persoonlijk belang, maar adviseert vanuit een neutrale blik.

Daarnaast zijn de onderstaande eigenschappen van belang:

  • Advies geven over de vorming, uitvoering en evaluatie van gemeentelijk beleid voor sport en bewegen. Denk hierbij aan beleidsstukken, collegevoorstellen en raadsvoorstellen.
  • Een bijdrage leveren aan de besluitvorming en processen.
  • Samenwerken met de betrokken partijen zoals de ambtelijke organisatie, het college, de leden van de adviesraad zelf en dergelijke

De zwaarte van de werkzaamheden wordt geraamd op twee uur per week.

Aanbod

  • Uitdagende werkzaamheden.
  • Ondersteuning vanuit de ambtelijke organisatie.
  • Kosten die leden van de adviesraad redelijkerwijs moeten maken voor de uitoefening van hun taak komen ten laste van de gemeente. Denk aan deskundigheidsbevordering van de leden van de adviesraad, kosten van faciliteiten voor het verzorgen van voorlichting en pr.

Procedure
Heb je belangstelling voor de functie, stuur dan uiterlijk 11 juli je motivatie met CV naar sport@valkenswaard.nl of per post naar:
- Gemeente Valkenswaard
- T.a.v. H. Heijerman
- Postbus 10.100
- 5550 GA Valkenswaard

Voor meer informatie kun je contact opnemen met H. Heijerman via bovengenoemd e-mailadres of telefonisch: 040-2083444.

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug
Advertentie
Advertentie