Luister
muziek
23 juni 2021 - 05:57
Deel dit artikel:

Man (24) uit Valkenswaard aangehouden voor vijf brandstichtingen

Een 24-jarige man uit Valkenswaard is maandag aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij het plegen van vijf branden. De brandstichtingen zouden tussen januari en november 2020 hebben plaatsgevonden in Valkenswaard, Soerendonk, Geldrop en Eindhoven.

valkenswaard24
  / Stijn van Mierlo
  • Beeld - Politie
Advertentie

De eerste brand vond plaats in januari 2020. Daarbij liep een woning in Valkenswaard grote schade op. In april raakte hier ook een woning licht beschadigd nadat er brand was gesticht. Twee maanden later, in juni, ging een auto in Soerendonk in vlammen op, op Slot Cranendonck. De brand sloeg over naar een ernaast gelegen woning. De schade aan de woning was aanzienlijk en er kwamen drie katten om het leven. In november volgden nog brandstichtingen in Eindhoven en Geldrop. Hierbij gingen in totaal drie auto’s in vlammen op.

Rechercheonderzoek
Een team van rechercheurs heeft afgelopen tijd intensief onderzoek gedaan naar de toedracht van de branden en een mogelijk verband tussen de brandstichtingen. Tijdens dit onderzoek kwam de recherche de 24-jarige man uit Valkenswaard op het spoor. Hij is maandagochtend rond 14.00 uur aangehouden in Heeze terwijl hij in zijn auto onderweg was. Bij het doorzoeken van zijn woning zijn een aantal airsoftwapens, hennep en verdovende middelen aangetroffen. De man zit vast voor verhoor.

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug
Advertentie
Advertentie