Luister
muziek
23 juni 2021 - 15:59
Deel dit artikel:

PvdA Valkenswaard maakt zich zorgen over cliëntenstop jeugdbescherming

Jeugdbescherming Brabant (JBB) en de William Schrikkergroep komen met een cliëntenstop. De PvdA in Valkenswaard wil weten wat dit betekent voor kinderen en gezinnen in Valkenswaard. Ook vraagt de partij wat de gemeente kan doen om deze groep toch te helpen met beschermingsmaatregelen. Er zijn dan ook vragen gesteld aan het Valkenswaardse college van B&W.

valkenswaard24
  / Stijn van Mierlo
  • Beeld - PvdA Valkenswaard
Advertentie

PvdA-raadslid Peter Vissers wil weten hoeveel trajecten er lopen en hoeveel kinderen er op de wachtlijst staan: "Het is heel zorgelijk dat de meest kwetsbaren in onze gemeente nu niet geholpen kunnen worden.” De partij vindt het vooral vervelend omdat de signalen over de problemen bij het ministerie al lang bekend waren. Daarom trekt de PvdA ook landelijk aan de bel, zoals ook te lezen in de regionale dagbladen.

Hoewel de gemeente niet alle problemen kan oplossen wil de partij ook weten of er lokaal toch mogelijkheden zijn om iets voor deze groep te doen. Vissers: “Ook ligt het probleem in Den Haag, het gaat om onze kinderen dus moeten we al het mogelijke doen ze te helpen."

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug
Advertentie
Advertentie