Luister
Live
11 juli 2021 - 14:05
Deel dit artikel:

Het hart van Valkenswaard: 'Geniet van ons nieuwe centrum'

Het college van burgemeester en wethouders brengt dinsdag 20 juli een kort bezoek aan de kinderkermis op de splinternieuwe Markt: het hart van Valkenswaard. Met het bezoek wil het college stilstaan bij het feit dat de Markt grotendeels af is.

valkenswaard24 / Gemeente Valkenswaard • Beeld - Gemeente Valkenswaard

De inwoners van Valkenswaard kunnen weer genieten van het vernieuwde centrum. "Het college is trots op deze mijlpaal en wil dit samen met inwoners en andere betrokkenen vieren. Voor jong en oud is er een verrassing", zegt de gemeente. "In verband met corona is het belangrijk de 1,5 meter in acht te houden, mocht u nieuwsgierig zijn en een kijkje willen nemen."

De afgelopen maanden is ontzettend hard gewerkt aan het centrum. Gelukkig waren de terrassen op tijd klaar, prachtige bomen zijn geplant. We kunnen weer samenkomen op de Markt. De plek om elkaar te ontmoeten, te genieten van evenementen, een lekker drankje of hapje op het terras of een bezoekje te brengen aan de winkels. Dat is een verademing, na een zware tijd van beperkingen door corona.

Compact winkelgebied en veel groen
Het komende jaar wordt het Masterplan Centrum verder voltooid. Verschillende mijlpalen worden nog gevierd. Alle entrees vanuit de diverse wegen tot de Markt worden aangepakt zodat het straks één geheel is. Het winkelgebied is compact, flinke vergroening is aanwezig, de auto is slechts te gast, fietsers en voetgangers zijn meer dan welkom. Dit alles is mogelijk doordat de N69 die ons centrum doorkruiste, eerst van de provincie was en sinds enige tijd van de gemeente Valkenswaard is. Dat lijkt misschien een eenvoudige verandering, maar is het zeker niet.

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:

Reageren

Ga terug