Luister
muziek
18 Juli 2021 16:00
Deel dit artikel:

Initiatief voor Valkenswaard als regenbooggemeente

Politieke partij H&G heeft een motie ingediend om van Valkenswaard een regenbooggemeente te maken. Er is brede steun.

valkenswaard24
  / Redactie
  • Beeld - Pixabay / Foto ter illustratie
Advertentie

De partij zegt zich graag te willen profileren als sociale, verdraagzame en betrokken gemeente. Zij vinden dat alle burgers gelijke rechten en plichten hebben.

In meer dan honderd gemeenten in Nederland wordt al de regenboogvlag gebruikt. Daarnaast zijn er 55 gemeenten aangemerkt als regenbooggemeente. Zij maken zich sterk voor het verbeteren van de sociale acceptatie, veiligheid en emancipatie van lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuele, transgender en intersekse. Iedere gemeente kan zich in principe uitroepen tot regenbooggemeente.

Valkenswaard als regenbooggemeente

H&G heeft een motie ingediend om te gaan inventariseren wat er nu al op het gebied van acceptatie en emancipatie gebeurt in de gemeente. Daarnaast hebben ze gevraagd om een regenboogvlag bij het gemeentehuis te hangen en de gemeente Valkenswaard uit te roepen tot regenbooggemeente. Die motie is donderdag aangenomen.

In onze directe regio zijn niet veel gemeentes op dit moment een regenbooggemeente. Dichtstbijzijnd zijn dat Eindhoven en Weert. Ook bijvoorbeeld Helmond draagt deze titel, net als Tilburg. In totaal zijn er 55 regenbooggemeenten in Nederland. In Brabant zijn dat er zeven.

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug
Advertentie
Advertentie