Luister
Live
20 juli 2021 - 13:58
Deel dit artikel:

Vaarverbod de Dommel opgeheven, waterstanden vallen mee

Het vaarverbod dat sinds 15 juli gold voor vrijwel de hele Dommel is deels opgeheven. Recreatievaart is nog niet mogelijk tussen de Neul in Sint Oedenrode tot voorbij de Molendijk in Liempde. Hier is het nog niet veilig om te varen. In de regio van Valkenswaard kan het wel weer.

valkenswaard24 / Redactie • Beeld - De Groote Heide

Het vaarverbod geldt voor de Dommel nog tussen de Neul in Sint Oedenrode tot voorbij de Molendijk in Liempde (Kasterense watermolen). Omdat het water nog te hoog staat om onder de Bobbenagelsebrug door te varen, stellen we dit deel van het traject nog niet open. Als het weer veilig is om te varen, trekt het waterschap ook daar het verbod in. Meer informatie over waar je mag varen, roeien en kanoën in het Dommelgebied staat op dommel.nl/varen.

Situatie Dommelgebied

Waterschap De Dommel houdt de situatie in het gebied zorgvuldig in de gaten. Alle kritische locaties zijn onder controle en er zijn geen nieuwe knelpunten. De waterstanden worden nauwlettend in de gaten gehouden. Deze zijn minder hoog dan verwacht. Waterberging rondom Vught en Den Bosch hoeft het waterschap niet in te zetten.

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:

Reageren

Ga terug