Luister
Live
21 juli 2021 - 14:01
Deel dit artikel:

Aantal besmettingen in Valkenswaard met 71 procent gestegen afgelopen week

Het aantal nieuwe coronabesmettingen in gemeente Valkenswaard afgelopen week weer flink toegenomen. Dat geldt eigenlijk voor vrijwel alle gemeenten in Nederland. In onze gemeente geldt op basis van het aantal besmettingen nu het hoogste risiconiveau 'zeer ernstig'.

valkenswaard24 / Redactie • Beeld - Evert Meijs

Vorige week telde het RIVM nog 69 nieuwe besmettingen in onze gemeente. Dat was toen al een verzesvoudiging van het aantal in de week ervoor. Het aantal ziekenhuisopnamen bleef daarentegen laag, ook afgelopen week. Er is namelijk niet één nieuwe ziekenhuisopname gemeld door het RIVM.

Ziekenhuisopnames en doden

In totaal zijn er afgelopen week 118 nieuwe coronabesmettingen gemeld in gemeente Valkenswaard. Dat is een stijging van 71 procent ten opzichte van de week ervoor. Het aantal gemelde besmettingen was voor het laatst op 15 januari van dit jaar zo hoog in onze gemeente. Daarentegen zien we dus geen toename in het aantal ziekenhuisopnames uit gemeente Valkenswaard, eveneens als het aantal sterfgevallen. Ook daarvan zijn er de afgelopen tijd geen gemeld.

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:

Reageren

Ga terug