Luister
Live
28 juli 2021 - 13:59
Deel dit artikel:

Groen Klimaatplein bij Coppelmans in Valkenswaard: 'Iedereen kan zijn of haar tegeltje bijdragen'

In tuincentrum Coppelmans in Valkenswaard is het Groen Klimaatplein geopend. Hier wordt een steentje - of beter gezegd 'tegeltje' - bijgedragen aan het verduurzamen van onze tuinen. Klanten kunnen hier terecht voor advies.

valkenswaard24 / Stijn van Mierlo • Beeld - Roel van Moorsel

Met groots enthousiasme presenteert directeur Bas Coppelmans het nieuwe gedeelte in zijn tuincentrum. "Absoluut trots vandaag", zegt hij. "Als branche zijn we al heel lang bezig met verduurzamen. We merken dat de consument heel graag wil, maar niet weten waar ze moeten beginnen." Op deze manier kan die consument op een goede manier geïnformeerd worden op hoe ze kunnen bijdragen aan het verduurzamen van de wereld, in hun eigen tuin. "Er zijn allerlei leuke initiatieven, maar wij proberen het hier samen te brengen."

Ook wethouder Theo Geldens is namens gemeente Valkenswaard aanwezig bij de officiële opening. Hij wil inwoners van onze gemeente dan ook graag motiveren om aan de slag te gaan in hun tuinen. "Wij zijn maar voor ongeveer 50 procent eigenaar van het grondgebied in gemeente Valkenswaard. De rest is van onze inwoners. Zo kan iedereen helpen. We zien allemaal wat de gevolgen van klimaatverandering zijn", zegt Geldens.

Wethouder met groene vingers

Het principe van eenderde verhard en tweederde groen wordt benadrukt bij het Groen Klimaatplein. Dat houdt dus in dat het ideaal is om tweederde van de tuin van groen te voorzien. Er wordt dan ook opgeroepen om dit ook in jouw tuin te doen.
Dan moet Geldens de handen uit de (korte) mouwen steken. Hij wordt door Bas Coppelmans aan het werk gezet om te laten zien hoe je eenvoudig je tuin kunt vergroenen. Hij haalt twee tegels uit het Groen Klimaatplein weg en vervangt die door twee mooie bloemen.

Plein laten groeien

Dit is een 'start van een revolutie', zegt Bas Coppelmans. Het is voor de directeur dan ook het doel om dit Groen Klimaatplein flink uit te gaan breiden in de toekomst. "We zijn hier in het voorjaar mee begonnen. Rond april hebben we een start gemaakt met een nog klein plein en we merkten dan mensen en gemeentes het interessant vonden. Daardoor is het gaan leven en zal het ongetwijfeld in de toekomst, misschien al binnen een jaar, veel groter zijn dan dat het nu is."

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:

Reageren

Ga terug